EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Senatorul Mihail Hărdău a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj

0

Senatorul Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, a demisionat, vineri, din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL Cluj.

 El a declarat c ă principala sa nemulţumire ‘este legată de modul cum s-au stabilit candidaturile’ la alegerile parlamentare.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat,că experienţa lui Mihail Hărdău va fi folosită în continuare de partid şi că nu se pune problema ca acesta să plece din PDL.

‘Sunt oameni care nu au nevoie nici de funcţii, nici de anumite calităţi pentru a însemna ceva fie şi în partidele politice, astfel încât nu cred că domnul Hărdău are neapărat nevoie de o funcţie pentru a fi o voce auzită şi ascultată în PDL. Sunt absolut convins că experienţa domniei sale va fi de folos partidului’, a menţionat Daniel Buda.

Pe 8 octombrie, Mihail Hărdău spunea că nu intenţionează să-şi depună candidatura pentru vreun colegiu la alegerile parlamentare, după neînţelegerile pe care acesta le-a avut cu liderul Fundaţiei Creştin-Democrate, Adrian Papahagi.

‘Nu am intenţia, nu doresc şi nu mi-am depus dosarul de candidat pentru niciun colegiu parlamentar la alegerile parlamentare din 2012. Îmi menţin punctul de vedere că în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaţilor este normal să candideze un membru al Partidului Democrat Liberal care a participat şi contribuit în ultimii 10 ani la construcţia organizaţiei municipale şi judeţene din Cluj. Apreciez că interesele cetăţenilor din Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaţilor pot fi reprezentate cel mai bine în competiţia alegerilor de un candidat PDL care a demonstrat implicare şi dedicare totală permanentă în viaţa publică şi politică locală. Buletinul de Mănăştur în sine nu conferă acest statut’, a declarat, luni, într-un comunicat de presă, Mihail Hărdău.

Pe 30 septembrie, Mihail Hărdău s-a arătat foarte nemulţumit de faptul că în colegiul în care el a fost ales ar urma să candideze, din partea PDL şi a Alianţei România Dreaptă, Adrian Papahagi, liderul Fundaţiei Creştin-Democrate. Mihail Hărdău a declarat, atunci, pentru AGERPRES, că, dacă vor rămâne aşa lucrurile, el va candida împotriva lui Adrian Papahagi, indiferent din partea cui.

‘Ca principiu, eu nu-s de acord sub nicio formă ca pe colegiul meu să vină Agamiţă Dandanache. Nu vreau eu să candidez neapărat. Indiferent cine e, nu vreau niciun Agamiţă Dandanache. Noi am mai avut Agamiţă Dandanache, care n-au mai rămas în partid. Consider că nu e în regulă ca o alianţă care se numeşte dreaptă să înceapă cu o problemă strâmbă. Asta-i tot. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie, dar într-un grup mai restrâns am spus că nu-s de acord ca pe colegiul meu să vină oameni care n-au fost din PDL. Dacă rămâne candidatura domnului Papahagi, voi candida contra lui. N-are importanţă din partea cui’, a subliniat Mihail Hărdău.

În replică, liderul Fundaţiei Creştin-Democrate, Adrian Papahagi, a declarat, tot atunci, pentru AGERPRES, că, totuşi, Mihail Hărdău nu este ‘apropitar’ pe colegiul său.

‘Apreciez finele aluzii literare ale domnului Profesor Hărdău, dar nu înţeleg referinţa de ‘apropitar’ a domniei sale la ‘colegiul său’. În ce mă priveşte, nu concurez pentru locul domniei sale în Senatul României, ci mi-am manifestat intenţia să candidez în colegiul 1 Camera Deputaţilor, unde Alianţa România Dreaptă nu are actualmente titular, din cauza migrării spre orizonturi mai roşii a domnului Mircia Giurgiu. În ce priveşte ameninţarea traseismului, nu cred că un vechi membru PDL ar fi dispus să ilustreze această urâtă practică şi să candideze din partea oricui. Sunt convins că domnul Profesor Hărdău, pe care îl stimez, va rămâne un stâlp al PDL Cluj şi al dreptei româneşti, aşa cum ştiu că înnoirea clasei politice şi schimbul de generaţii sunt dorite de electorat şi de Alianţa România Dreaptă’, a menţionat Adrian Papahagi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.