Veste bună pentru diabetici: turmericul ajută la regenerarea ficatului

O cercetare incredibilă, revoluţionară, a descoperit faptul că polifenolul principal din turmeric, curcumina, este capabilă să repare şi chiar să regenereze ţesutul hepatic la şoarecii de laborator diabetici, relatează Naturalnews.com.

Cercetătorii de la Universitatea Srinakharinwirot din Nakornnayok, Tailanda, au administrat curcumina la şoarecii afectaţi de diabet şi a căror ficat prezenta patologia caracteristică şi distrugerea ţesuturilor şi a vaselor mici.

Echipa de cercetare a spus că “în mod fascinant, microvasculatura din grupul tratat cu polifenolul curcumină s-a dezvoltat în caracteristici normale şi sănătoase regenerate şi reparate.” “Aceste rezultate au demonstrat în mod optimist posibila utilizare a curcuminei ca un agent terapeutic nou în patologia ficatului a şoarecilor diabetici”.

Această cercetare este doar cea mai nouă care arată o legătură de tratament între curcumină şi ambele forme de diabet, de tip I şi tip II.

  • Cercetări anterioare dezvăluie descoperiri asemănătoare

Cercetătorii au spus că au descoperit faptul că, pe o perioadă de nouă luni, o doză zilnică de curcumină, un compus din condimentul de curry, a prevenit apariţia unor noi cazuri de diabet printre persoanele care sufereau de aşa numitul pre-diabet, sau niveluri de zahăr în sânge anormal de ridicate care ar putea eventual să evolueze în diabet de Tip II (cel legat şi de obezitate).

Respectivul studiu a analizat 240 de adulţi care sufereau de pre-diabet şi cărora li s-a administrat în mod aleatoriu fie capsule de curcumină, fie placebo, care arătau la fel dar nu conţineau niciun ingredient activ.

După nouă luni, 19 din cei 116 pacienţi care au luat placebo au dezvoltat diabet de tip II, în comparaţie cu niciunul din cei 119 pacienţi care au luat capsulele de curcumină.

“Din cauza beneficiilor şi a siguranţei acestuia, propunem ca extractul de curcumină să fie utilizat pentru o terapie de intervenţie în cazul populaţiei pre-diabetice” a declarat echipa de cercetare.

În cadrul ultimului studiu, participanţii au luat şase capsule pe zi, conţinând 250 de miligrame de “curcuminoidă” fiecare.

  • Alte avantaje de sănătate

Mai sunt şi alte beneficii pentru sănătate despre care se crede că sunt legate de acest compus, care este una din cele mai studiate substanţe.

De exemplu, “oamenii de ştiinţă au fost de acord că extractul de curcumină poate avea proprietăţi anti-inflamatorii şi poate acţiona ca un antioxidant”. “Alte cercetări au analizat utilizarea curcuminei şi a turmericului în tratarea mai multor afecţiuni medicale, printre care Alzheimer, colesterol ridicat şi osteoartrită”.

Chiar dacă nu mănânci multe feluri de mâncare a anumitor culturi care să folosească în special acest condiment, dar în mod sigur ai mâncat ceva care să conţină curcumină. De exemplu, curcumina oferă muştarului acea aromă distinctă şi culoarea galbenă a produsului.

Foarte puţini nutrienţi naturali prezintă o gamă aşa de largă de beneficii pentru sănătate ca şi curcumina. Cercetarea extensivă confirmă efectele antioxidante şi anti-inflamatoare puternice ale turmericului, care furnizează protecţie împotriva multor dintre bolile cele mai devastatoare ale acestui secol.

Fie că alegi să adaugi condimentul la alimentaţia ta sau să iei un supliment natural cu o formă concentrată a acestui produs incredibil, poţi fi sigur de un risc mai redus de dezvoltare a bolilor şi de o calitate a vieţii îmbunătăţită.

Citește și
1 Comentariu
  1. Viorel Branescu spune

    Fiind catalogat cu DZ tip II doresc sa incep un tratament cu curcumina.
    In acest sens doresc sa aflu cat mai multe despre acest produs, cum se gaseste in comert/farmacii/plafar/si sub ce forma, eventual pret.
    Multumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.