EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Zona euro: Nu există „alternativă” în ceea ce priveşte reducerea datoriei

0

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble, a estimat vineri că nu există ‘alternativă’ în ceea ce priveşte reducerea datoriei statelor din zona euro, după ce directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a cerut să i se acorde mai mult timp Greciei pentru a-şi realiza consolidarea fiscală, transmite AFP.

‘Desigur, cu o monedă unică, presiunea asupra competitivităţii este foarte puternică pentru toate ţările’, a spus Wolfgang Schäuble, în cursul unei dezbateri, la Tokyo. Potrivit acestuia, şomajul este şi o ‘consecinţă a unor politici bugetare care nu sunt solide’.

Renunţarea la obiectivul de reducere a datoriilor nu ar face decât să ‘creeze confuzie, nu încredere’, a precizat ministrul german.

Joi, Christine Lagarde a considerat necesar să i se acorde Greciei un termen suplimentar de doi ani pentru a-şi atinge obiectivul de reducere a deficitului public.

‘În locul unei reduceri frontale şi masive, este preferabil uneori ceva mai mult timp, dat fiind faptul că multe ţări sunt în prezent angajate în politici de reducere a deficitului’, explicase oficialul FMI.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.