Berezovski, obligat să-i plătească lui Abramovici 56 milioane dolari drept cheltuieli de judecată

0

Un tribunal londonez l-a obligat vineri pe Boris Berezovsky să-i plătească cheltuieli de judecată cifrate la 35 milioane lire sterline /56 milioane dolari/ lui Roman Abramovici, într-un proces pe care fostul magnat rus l-a pierdut în faţa patronului clubului de fotbal Chelsea, informează AP şi Reuters.

Procesul s-a derulat în perioada 3 octombrie 2011-20 ianuarie 2012.

În luna august, judecătoarea Elizabeth Gloster a apreciat că în această afacere Abramovici este un martor „onest şi demn de încredere”, respingând „în întregime” pretenţiile lui Berezovski.

Berezovski /66 ani/, opozant declarat al Kremlinului şi care s-a exilat în 2000 în capitala britanică, l-a acuzat pe Romanovici /45 ani/ că l-a constrâns, prin „ameninţări” şi „intimidări”, la vânzarea în 2001 a părţii sale, subevaluată, din grupul petrolier rus Sibneft .

Potrivit lui Berezovski, care îi impută patronului Chelsea pierderi cifrate la 6 miliarde dolari în cazul Sibneft, Abramovici l-a avertizat că acţiunile lui vor fi confiscate de către Kremlin dacă nu le va vinde.

Abramovici ocupă locul 68 pe lista celor mai bogaţi oameni ai planetei, cu o avere estimată la 12,1 miliarde dolari.

Cei doi au acţionat împreună pentru a achiziţiona Sibneft în 1995. Abramovici şi Berezovski aveau bune relaţii cu puterea în timpul preşedintelui Boris Elţîn, însă ultimul a căzut în dizgraţie sub Vladimir Putin.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.