Campania din SUA: „Sunteţi toţi concediaţi, dacă Obama câştigă!”

– David Siegel, miliardarul care îşi atribuie „meritul” pentru alegerea lui George W. Bush ca preşedinte al SUA, recurge la orice fel de mijloace pentru a se asigura că Mitt Romney va câştiga alegerile din noiembrie, relatează Huffingtonpost.com.

 

David Siegel, fondatorul şi directorul executiv al companiei Westgate, a trimis un email angajaţilor săi prin care îi avertiza că “realegerea lui Barrack Obama ar putea să pună în pericol locul de muncă pe care îl au”.

În email, Siegel scrie: “În cazul în care vor fi aplicate noi taxe asupra mea şi asupra companiei mele, aşa cum relatează planurile de guvernare ale actualului preşedinte, nu voi avea altă alegere decât să restrâng activitatea companiei”.

Siegel are o istorie privind implicarea în evenimente critice din politică. În documentarul “Regina de la Versailles”, un film în care este relatată dorinţa şi căutarea lui Siegel de a construi cea mai mare casă din SUA, mogulul imobiliarelor din Florida susţine că el a fost “responsabil în mod personal” pentru victoria prezidenţială din 2000 a lui George W. Bush. De asemenea spune că tacticile sale de a-l ajuta pe Bush să câştige “nu au fost neapărat legale”.

Siegel nu este primul director executiv care îşi impune preferinţele politice în faţa angajaţilor. Bob Murray, directorul executiv al companiei de cărbune Murray Energy, a făcut presiuni asupra angajaţilor săi de a dona bani pentru campania lui Romney. Muncitorii de la Murray Energy au acuzat compania că i-a forţat să participe la un miting pro-Romney şi să renunţe la salariul pe o zi dacă nu vor să fie concediaţi.

Iar Richard Lacks, director executiv al companiei producătoare de piese auto Lacks Enterprises, şi-a îndemnat angajaţii să voteze pentru Romney pe baza ideii că dacă Obama ajunge preşedinte pentru încă patru ani aceasta va înseamna o creştere a taxelor şi o reducere a salariilor.

Se pare că aşa se “câştigă” voturi în campania electorală din SUA…

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.