Crin Antonescu: Decizia privind candidatura lui Becali la parlamentare ar putea fi luată luni de PNL

0

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, 12 octombrie, că o decizie privind candidatura lui Gigi Becali la parlamentare din partea liberalilor ar putea fi luată luni în Biroul Politic Central al partidului, punctând că el susţine o astfel de hotărâre.

„Eu am avut o discuţie cu domnul Becali în care am luat act de această dorinţă a domniei sale. I-am spus că, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt deschise şi că se poate încheia un acord politic între USL şi Partidul Noua Generaţie, prin care acest partid să dea voturile sale candidaţilor USL şi, de asemenea, Gigi Becali să candideze pentru Parlament, dacă doreşte, pe listele USL. Asta înseamnă, din punct de vedere juridic, fie o candidatura sub culorile PNL, fie sub culorile PSD. Opţiunea lui George Becali este către PNL. Eu i-am spus că, din punctul meu de vedere, lucrurile se pot discuta şi se pot rezolva. Rămâne ca săptămâna viitoare, probabil luni, la nivelul Biroului Politic al PNL, să luăm o decizie oficială asupra acestui lucru”, a explicat Antonescu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a spus că o candidatură a lui Becali din partea USL la alegerile parlamentare într-un colegiu din sectorul 6 este o variantă şi a subliniat că, personal, este de acord ca liderul PNG să candideze din partea PNL.

„Eu personal sunt de acord. Eu am discutat cu Gigi Becali, ca ipoteză, am discutat şi cu liderul Sectorului 6 al PNL, am discutat şi cu Victor Ponta, dar, repet, o formulă oficială va fi adoptă în urma consultării şi deciziei forurilor PNL, în speţă, USL”, a arătat liderul PNL.

Crin Antonescu a afirmat că nu se pune problema unei intrări a PNG în USL sau a unei fuziuni a acestei formaţiuni cu un alt partid.

„Dar dacă domnul Becali vrea să candideze, dânsul trebuie, din punct de vedere juridic, fie şi formal, să se înscrie într-unul din partidele componente ale USL”, a menţionat preşedintele liberalilor.

El a arătat că nu vede să existe elemente care să împiedice înscrierea lui Becali în PNL.

„Domnul Becali este un cetăţean al României, care cred că are, la fel ca majoritatea membrilor PNL sau USL, şi o serie de calităţi şi o serie de lucruri discutabile. Nu văd ceva care să împiedice înscrierea, dacă asta va fi varianta, înscrierea lui Gigi Becali în PNL ca simplu membru. (…) Sunt persoane care şi în momentul ăsta există în PSD şi fac lucruri absolut inacceptabile, sunt oameni în PNL care fac lucruri absolut inacceptabile, adică din punctul ăsta de vedere nu cred, repet, că avem de-a face cu un Gigi Becali în jurul căruia să stăm şi sa discutăm despre bine şi rău în omenire”, a spus Antonescu.

Întrebat cum comentează reacţiile unor vechi liberali care se opun intrării preşedintelui PNG în PNL, Antonescu a susţinut că Puiu Haşotii şi Mircea Diaconu au dreptul la propria părere, însă a arătat că nu cunoaşte conţinutul acestor declaraţii.

În context el a a precizat că nu a discutat cu Becali despre finanţare iar eventuala înscriere a acestuia pe listele USL nu se face în baza ”unei cereri financiare”.

„Dacă George Becali va încheia acest acord cu noi şi va candida pe listele noastre, asta nu se face în baza unei finanţări sau a unor cereri financiare din partea noastră, de nici un fel. Dacă el va candida, probabil că va face efortul financiar pe care îl face orice candidat într-un sistem uninominal, strict pentru candidatura domniei sale. Nimeni nu i-a cerut bani, nu s-a discutat”, a punctat Crin Antonescu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.