EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Dacă totul este în regulă cu organismele modificate genetic, de ce să nu apară pe etichetă?

Celebrităţi precum Danny DeVito, Dave Matthews şi Bill Maher s-au implicat în realizarea unui anunţ de interes public în favoarea Propunerii 37 din California. Legea, dacă este votată, va impune o etichetare obligatorie a alimentelor care conţin organisme modificate genetic, cunoscute sub numele de GMO, relatează Huffingtonpost.com.

Videoclipul “Right to Know” (Dreptul de a şti), sponsorizat de grupul de susţinere a conumatorilor Food&Water Watch, îndeamnă persoanele din California să voteze “Da” în ceea ce priveşte Propunerea 37 pe data de 6 noiembrie.

“Nu este dreptul tău să ştii dacă mănânci alimente modificate genetic”, spune DeVito în videoclip.

Alte celebrităţi, cum ar fi Bill Maher, Jillian Michaels, Emily Deschanel, John Cho, Glenn Howerton, Kaitlin Olson, KaDee Strickland şi Kristin Bauer van Straten s-au alăturat proiectului, arătând că nu există nicio alternativă pentru consumatori. Poate doar aceea de a se muta într-o altă ţară în care cetăţenii au dreptul de a şti dacă mâncarea lor conţine organisme modificate genetic.

Figurând pe buletinul de vot din noiembrie, Propunerea 37 a fost aprig contestată de cei care se opun etichetării GMO, aceştia investind zeci de milioane de dolari pentru a învinge această propunere.

Pentru giganţii agricoli precum Monsanto, aşa numitul “Marele 6”, un pasaj din această masură, ar putea afecta foarte mult folosirea culturilor sale modificate genetic.

În timp ce efectele de sănătate privind organismele modificate genetic rămân controversate, videoclipul accentuează ideea potrivit căreia consumatorii ar trebui să aibă dreptul de a şti ce conţine mâncarea lor, la fel cum etichetele nutriţionale listează cantităţile de grăsimi, sodiu şi zahăr.

Dave Matthews spune în videoclip că “dacă nu e nimic în neregulă cu alimentele modificate genetic, de ce să nu se evidenţieze conţinutul lor pe etichetă, scriindu-se «Produs cu GMO!»”

[nggallery id=83]

Citește și
1 Comentariu
  1. GMO spune

    Vrem si etichetarea obligatorie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata