Mario Draghi: Mecanismul european de supervizare bancară nu va deveni operaţional decât după „aproximativ un an”

0

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a recunoscut sâmbătă, la Tokio, că viitorul mecanism european de supervizare bancară nu va deveni operaţional decât după ‘aproximativ un an’, relatează France Presse.

Punerea în aplicare a mecanismului ‘ar putea dura aproximativ un an’, a declarat Draghi, deşi calendarul oficial prevede lansarea noului organism de supervizare la 1 ianuarie 2013.

„Aceasta nu înseamnă că (mecanismul) va fi operaţional la 1 ianuarie”, a adăugat el într-o conferinţă de presă la Tokio, cu ocazia adunării anuale a Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

Comisia Europeană intenţionează să încredinţeze BCE supervizarea bancară a zonei euro, însă statele membre au divergenţe asupra capacităţii de intervenţie a noului mecanism, Germania dorind în principal ca instituţiile financiare mici să rămână sub monitorizare naţională.

„Indiferent că se va întâmpla în ianuarie 2013 sau la 1 ianuarie 2014, sincer, acest lucru nu va face o diferenţă prea mare dacă angajamentul (statelor – n.r.) este ferm. Acest lucru contează cu adevărat”, a afirmat Draghi.

„În acest fel, pieţele, statele şi băncile ştiu că acest angajament va fi respectat la o anumită dată”, a adăugat el.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.