Albinele fac miere albastră din cauza… bomboanelor colorate M&M!

 

Apicultorii din nord-estul Franţei s-au trezit într-o situaţie încurcată, după ce albinele din stupii lor au început să producă miere în nuanţe de albastru şi verde, relatează Nationalgeographic.com.

Mierea colorată nu a putut fi vândută, deoarece nu îndeplineşte standardele Franţei în ceea ce priveşte producţia de miere: nu a fost obţinută din nectarul plantelor şi este deviată de la standardele de culoare a mierii (aproape incoloră şi până la un maro închis).

Acestea sunt veşti proaste pentru o regiune care produce o mie de tone de miere pe an şi care a fost deja nevoită să facă faţă unei rate a mortalităţii albinelor foarte mare şi a unei producţii reduse după o iarnă grea.

O investigaţie realizată de apicultorii din oraşul Ribeauville au descoperit cauza problemei. În loc să colecteze nectarul de la flori, albinele locale se hrăneau cu resturile unei fabrici de bomboane colorate M&M, care au fost procesate de o unitate aflată la o distanţă de aproximativ 4 kilometri.

Unitatea  de procesare a fost obligată să cureţe rapid orice spaţiu deschis sau orice container care deţinea resturi de bomboane M&M. Resturile de bomboane vor fi acum depozitate într-o hală acoperită.

Foto : Nationalgeographic.com

[nggallery id=84]

 

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.