Anca Boagiu, printre cei 14 candidaţi la funcţiile de vicepreşedinţi ai PPE

0

Anca Boagiu, senator şi vicepreşedinte al PDL, se numără printre cei 14 candidaţi care vor concura joi, la Bucureşti, pentru unul dintre cele zece posturi de vicepreşedinte ai Partidului Popular European (PPE), în cadrul congresului care se desfăşoară în România.

 Potrivit site-ului PPE, Anca Boagiu este una dintre cele cinci femei care candidează pentru unul din aceste posturi, alături de ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva, fost ministru de externe în Bulgaria, Corien Wortmann-Kool, actual vicepreşedinte PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute, din Lituania.

Pe lista candidaţilor se mai află comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franţa, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, propus de ÖVP (Austria) şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani, sprijinit de PdL Italia.

La funcţia de trezorier candidează doar Ingo Griedrich din Germania, care a deţinut şi până acum această funcţie, iar Wilfried Martens, propus de partidul flamand CD&V din Belgia, este singurul candidat la preşedinţia PPE. Preşedintele PPE va fi ales miercuri, în cadrul congresului de la Bucureşti al PPE, iar trezorierul şi cei zece vicepreşedinţi joi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.