EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Cătălin Moroşanu s-a calificat în marea finală K-1

0

Românul Cătălin Moroşanu, campionul Superkombat, a fost declarat cel mai bun luptător de la K-1 Final 16 Tokyo de către oficialii japonezi, după ce l-a învins pe polonezo-australianul Paul Slowinski şi s-a calificat în marea finală K-1.

Chemat pe ultima sută de metri la Tokyo, Moroşanu l-a trimis de două ori la podea pe Slowinski, un sportiv cu 10 centimetri şi 10 kilograme mai mare, în prima şi a treia repriză, în cel mai spectaculos meci al galei de la Ryogoku.

”Dumnezeule, nu-mi vine să cred ce mi se întâmplă! Este absolut incredibil! Acum trei săptămâni nici nu ştiam dacă voi fi invitat, iar acum am primit şi premiul pentru cel mai bun sportiv din gală. Mi s-a împlinit un vis, să ajung printre cei mai buni opt din lume’, a afirmat Moroşanu, conform unui comunicat remis AGERPRES. Moroşanu va ajunge marţi în România pentru a fi prezent la Superkombat Arad de pe 20 octombrie, unde colegul său Sebastian Ciobanu va lupta în main-event.

Până la marea finală, sportivul de la Scorpions Cotnari Iaşi se va bate pe 10 noiembrie, la Craiova, în Superkombat Final Elimination, acolo unde mai sunt anunţaţi luptători precum Freddy Kemayo, Ismael Londt şi Alexei Ignaşov.

Marea finală K-1 va avea loc pe 26 decembrie la New York, acolo unde marele învingător al piramidei de 8 va încasa un cec în valoare de un milion de dolari.

Un alt român care s-a impus la Tokyo a fost Benjamin Adegbuyi, într-un super-fight, acesta învingându-l prin KO în prima repriză pe iranianul Jafar Ahmadi, campion mondial la karate. Al doilea român calificat în piramida de 16, Raul Cătinaş, a pierdut prin KO în ultima repriză cu australianul Ben Edwards, după ce s-a accidentat la gleznă încă din prima rundă, însă a încercat să forţeze. ‘Am încercat să-l lovesc cu piciorul în ficat, însă a pus cotul în faţă şi m-am lovit la gleznă. Nu mai puteam să calc deloc pe picior, dar mi-am dorit din tot sufletul să lupt în continuare pentru onoare. Îmi pare rău că a ieşit aşa şi promit că mă voi revanşa’, a afirmat Cătinaş.

Potrivit sursei amintite, preşedintele circuitului Superkombat, Eduard Irimia, a primit după gala de la Tokyo un mesaj de ameninţare pe telefon, de la un manager olandez. Irimia va discuta cu avocaţii săi şi va face o plângere la Interpol.

”Un oficial olandez mi-a trimis mesaje de ameninţare. Din păcate, anunţul K-1 că Daniel Ghiţă nu este printre luptătorii de la K-1 Final 16 şi faptul că Moroşanu a câştigat a provocat o reacţie de invidie atât de mare încât respectivii olandezi au ajuns la ameninţări. Am fost sfătuit de către oficiali din sporturi de contact să iau în serios această ameninţare pentru că în trecut acelaşi personaj a fost asociat cu diverse grupări care sunt pe lista FBI sau Interpol”, a afirmat Irimia, care a precizat că e convins că ”Daniel Ghiţă nu are nicio implicare în aceste ameninţări”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.