EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Cluj: Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”

0

Un număr de 15 trupe profesioniste, reprezentând renumite şcoli de păpuşărie din ţară şi din străinătate, vor prezenta cele mai reuşite spectacole din repertoriul lor, la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, care se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 15 şi 19 octombrie.

Evenimentul a ajuns la a XI-a ediţie şi este organizat de Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, printre participanţi numărându-se actorii de la teatrele „Ţăndărică” din Bucureşti, „Luceafărul” din Iaşi, „Ariel” din Târgu-Mureş, „Prichindel” din Alba-Iulia, „Anton Pann” din Râmnicu-Vâlcea, „Vasilache” din Botoşani, „Bacovia” din Bacău şi „Arlechino” din Braşov. Patru trupe actoriceşti din Olanda, Marea Britanie şi Ungaria se vor alătura celor din România.

Spectacolul cu „Frumoasa şi Bestia” susţinut de actorii Teatrului „Ţăndărică” din Bucureşti va deschide festivalul, luni, 15 octombrie, la Opera Română. În Parcul „Simion Bărnuţiu” trupa de actori a Teatrului pentru Copii şi Tineret „Merlin” din Timişoara – va prezenta „Visul lui Burattino”.

Timp de cinci zile, copiii, părinţii şi bunicii vor putea viziona 37 de spectacole la Teatrul „Puck”, Cercul Militar, Opera Română, Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi Facultatea de Teatru şi Televiziune.

Programul festivalului include reprezentaţii cu „Pinocchio”, „Frumoasa şi Bestia”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Tom Degeţel”, „Degeţica”, „Dumbrava minunată”, „Albă ca Zăpada”, „Frumoasa Rapunzel”, „Janos cel Viteaz”, ş.a..

Totodată, între 16 şi 18 octombrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei vor fi organizate ateliere de lucru teatrale pentru elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca şi copii proveniţi din familii ce trăiesc la limita supravieţuirii.

Din Juriul festivalului fac parte Ion Parhon, Eugenia Tărăşescu Jianu, Raluca Tulbure, Szebeni Szuszana, Roxana Croitoru.

Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” este unicul de acest gen din România, prima ediţie desfăşurându-se în anul 2002.

„În calitate sa de for tutelar al Teatrului de Păpuşi „Puck”, Consiliul Judeţean Cluj sprijină total şi necondiţionat acest eveniment cultural devenit tradiţie, care are menirea de a reuni şi de a bucura, în egală măsură, viaţa teatrală clujeană şi nu numai dar şi micii spectatori, cei mai fideli consumatori ai acestui gen de spectacol. La fel ca şi la ediţiile anterioare, şi anul acesta aşteptăm un public cât mai numeros, intenţia noastră de a sprijini şi în viitor acest proiect de succes având la bază în primul rând interesul extrem de ridicat pe care el reuşeşte să îl trezească în rândul copiilor şi al celor care îi formează şi îi pregătesc pentru viaţă”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.