Germania: Ministrul educaţiei suspectat de plagiat

0

Ministrul german al educaţiei, Annette Schavan (CDU, partidul cancelarului Angela Merkel), a fost acuzată de plagiat de profesorul Stefan Rohrbacher, expert la Universitatea Düsseldorf, relatează Spiegel Online, care a intrat în posesia concluziilor expertizei făcute de profesorul amintit.

Stefan Rohrbacher este specialist în studii iudaice şi prezidează comisia de verificare a tezelor de doctorat.

În contextul acestor suspiciuni, comisia menţionată urmează să se reunească într-o şedinţă la 17 octombrie pentru a discuta teza de doctorat a doamnei ministru.

Pe lângă Rohrbacher, comisia include trei profesori, doi cercetători ştiinţifici de la Universitatea Düsseldorf, precum şi un reprezentant al studenţilor. În finalul dezbaterilor, aceştia vor face o recomandare facultăţii, care va lua decizia finală cu privire la gradul ştiinţific al ministrului educaţiei.

Annette Schavan şi-a susţinut teza de doctorat în 1990 pe tema ‘Personalitatea şi conştiinţa’ la Facultatea de Filosofie.

În primăvara anului 2012, un blogger anonim, care se identificase cu numele Robert Schmidt, a publicat pe un site special creat în acest scop lista cu fragmentele textelor transcrise din alte lucrări, fără ghilimele, de dna ministru. El a descoperit urme de plagiat în 92 de pagini din cele 326 de ale lucrării de doctorat a dnei ministru. După aceasta, Universitatea Düsseldorf şi-a demarat propria anchetă.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.