EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Mario Vargas Llosa subliniază coexistenţa paşnică în UE şi spune că nu l-a citit pe Mo Yan

0

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2010, a subliniat sâmbătă perioada de coexistenţă paşnică promovată de Uniunea Europeană, căreia i s-a acordat vineri Premiul Nobel pentru Pace şi, pe de altă parte, a mărturisit că încă nu a citit nimic de Mo Yan, scriitor chinez care a primit joi Premiul Nobel pentru Literatură, transmite EFE.

În ceea ce-l priveşte pe Mo Yan, Vargas Llosa a declarat că, atunci când a avut ocazia să-l cunoască în China, l-a surprins interesul pe care scriitorul chinez îl manifesta pentru literatura hispano-americană şi îndeosebi pentru columbianul Gabriel García Márquez.

Totodată, Vargas Llosa, omagiat în acest sfârşit de săptămână de către Primăria din Toro (Zamora, nord-vestul Spaniei), a comentat în legătură cu atribuirea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene că, ‘în scurta sa existenţă’, Europa a dovedit beneficiile pe care le reprezintă construcţia sa politică, socială şi economică. Europa nu a cunoscut o perioadă atât de lungă de coexistenţă paşnică precum cei circa 60 de ani de pace pe care i-a impus UE de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, a spus Vargas Llosa.

În opinia sa, UE este o realitate economică ce îi avantajează pe toţi cei care fac parte din ea, deoarece în acest mod Europa poate concura cu mai mare succes decât o ţară singură şi izolată. Scriitorul peruan s-a declarat încrezător că Europa va reuşi să depăşească obstacolele crizei economice şi şi-a exprimat speranţa ca Spania să iasă şi ea cu bine din această încercare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.