Premierul Victor Ponta anunţă realocarea a 1,3 miliarde de lei

1 14

Premierul Victor Ponta a anunţat realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru spitale şi o parte din pensii şi salarii, sectoare în care aceşti bani lipsesc, potrivit unei declaraţii recente a şefului Guvernului.

„Sigur că am găsit bani, pentru că avem venituri suplimentare şi pentru că realocăm din altă parte. Dar faptul că cei de la PDL şi-au bătut joc de România şi practic o închideau la 1 noiembrie, este încă un semn a ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani şi nu mai trebuie să se întâmple în viitor. Rectificarea bugetară din vară a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da înapoi banii luaţi de Boc de la pensionari, iar acum am strâns, practic Ministerul Finanţelor, toate restanţele pe care în special Ministerul Sănătăţii (n.r. la avea) – dar vorbim de persoanele cu dizabilităţi, autorităţile locale care trebuie să plătească însoţitorii acestora, CNADR-ul, acolo unde PDL-ul şi-a tot dat contracte şi a uitat să le plătească. Asigurăm funcţionarea statului, dar în mod normal aceşti oameni care am văzut ieri că n-au ştiut decât să mă înjure şi mă insulte, dar nu a zis niciunul că nu e adevărat ce spun (…) aceşti oameni când tac din gură arată că măcar au învăţat ceva din lecţia pe care au transmis-o românilor”, a declarat preşedintele PSD înaintea şedinţei BPN al partidului.

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu difuzat duminică de Pro Tv că principala prioritate a actualului guvern este să asigure funcţionarea spitalelor, a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi plata pensiilor, în condiţiile în care bugetul pe 2012 nu prevede resurse pentru ultimele 45 de zile ale anului în curs.

Citește și
1 Comentariu
  1. escu spune

    Adica erau bani dar nu si pentru noile idei ale lui Ponta (ex banii pt insotitorii persoanelor cu disabilitati) prin care vrea sa-si faca campanie electorala si sa aduca mai multe voturi la PSD ! Asa ca s-a apucat sa fabuleze si sa spuna ca nu sunt bani in alte domenii cum ar fi sanatatea si politia…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata