EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Victor Ponta: Ar fi o idee foarte bună ca George Becali să candideze în acelaşi colegiu cu Dan Diaconescu

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat luni că ar fi o idee foarte bună ca finanţatorul Stelei, George Becali, să candideze din partea Uniunii în acelaşi colegiu în care va candida omul de afaceri Dan Diaconescu. Victor Ponta consideră că nu este necesar un protocol cu Partidul Noua Generaţie, condus de George Becali.

„Nu cred că este cazul să semnăm protocoale. Am discutat cu domnul Antonescu şi săptămâna trecută, am discutat şi astăzi şi cred că este o idee foarte bună ca domnul Becali să candideze din partea noastră exact în colegiul în care va candida dl Dan Diaconescu, care e aliatul PDL-ului. O să ştim, că bănuiesc că o să anunţe. Cum PDL-ul îşi pune aliatul să candideze – Dan Diaconescu -, din partea USL va candida dl Becali”, a afirmat preşedintele PSD.

Acesta a spus că a înţeles, cel puţin deocamdată, că Dan Diaconescu va candida în colegiul 6 din Capitală, colegiu în care va candida cel mai probabil şi George Becali. „Ne batem în acel colegiu cu principalul aliat al PDL-ului şi al d-lui Blaga, şi Videanu şi Ungureanu – Dan Diaconescu -, care acoperă hoţiile lui Videanu. A fost o propunere a celor de la USL şi eu o susţin. Asta cu imaginea dvs. o stabiliţi”, a adăugat Ponta.

Referindu-se la afirmaţiile făcute luni de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, referitoare la George Becali, pe care l-a calificat, între altele, ca fiind un personaj exotic, preşedintele PSD a apreciat că „şi Robert Negoiţă este uneori exotic”. „Se întâmplă, şi uite că e primar, l-a bătut pe Liviu Negoiţă şi administrează foarte bine sectorul 3, aşa încât în politică să nu ne catalogăm prea uşor”, a spus liderul USL.

În opinia preşedintelui PSD, nu este nicio problemă faptul că PNL îşi va valida candidaţii după lansarea oficială din 17 octombrie. „Nu e nicio problemă pentru noi, pentru că, practic, până în ziua în care depunem listele, s-ar putea să mai fie o mutare, două. Eu vorbesc de aprobarea din principiu şi, practic, 99 la sută dintre candidaţi vor fi cunoscuţi de mâine, miercuri avem lansarea, joi sunt cu toţii în campanie”, a precizat Victor Ponta.

Referindu-se la declaraţiile unor democrat-liberali conform cărora bugetul ar trebui adoptat de Legislativ înainte de alegerile parlamentare, premierul a susţinut că aceia care fac astfel de afirmaţii sunt „nişte iresponsabili, ca de obicei”.

„În faţa cărui Parlament să vin cu bugetul? În faţa Parlamentului care îşi încheie mandatul? În faţa unui parlament în care majoritatea parlamentarilor sunt în campanie electorală? În faţa celor de la PDL, care am văzut că nu au putut să vină cu altă idee decât cum reduc ei cota unică de la 16 la 12 la sută? De ce n-au făcut acest lucru când erau la guvernare?”, a spus şeful Executivului.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.