Victor Ponta: Ministrul Justiţiei îşi asumă orice propunere pentru funcţiile de şef al DNA şi de procuror general

0

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu difuzat duminică de Pro Tv că ministrul Justiţiei are dreptul legal să propună pe oricine găseşte de cuviinţă pentru funcţiile de şef al DNA şi de procuror general.

Întrebat dacă ar fi de acord ca Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, să fie nominalizată la şefia DNA, premierul a evitat un răspuns clar, afirmând că nu are atribuţii în acest procedeu.

„Nu-mi aparţine această atribuţie, de a nominaliza persoane pentru funcţia de şef al DNA sau al Parchetului General. Acel ministru (al Justiţiei – n.r.) nu are faţă de mine nicio obligaţie legală şi a fost unul dintre punctele pe care le-am discutat cu doamna Mona Pivniceru atunci când a devenit ministru al Justiţiei – nu-i spun nici eu, nici altcineva pe cine nominalizează. (…) Orice fel de propuneri va face doamna Pivniceru şi le asumă şi are dreptul legal să le facă”, a spus Victor Ponta.

Laura Codruţa Kovesi a declarat la finalul mandatului de procuror general că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie şi nici o eventuală funcţie care presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.