16 octombrie – Ziua mondială a alimentaţiei

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează marţi Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi a 67-a aniversare de la înfiinţarea organizaţiei.

Tema din acest an propusă de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO pentru Ziua Mondială a Alimentaţiei o reprezintă ‘Asociaţiile agricole – cheia alimentaţiei pentru omenire!

Reprezentantul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO în România, Bogdan Bazgă, a declarat, luni, că România se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, deşi are un potenţial agricol pentru a hrăni peste 80 de milioane de locuitori.

Acesta a precizat că securitatea alimentară este una dintre cele mai importante componente ale politice naţionale agricole, precum şi ale Politicii Agricole Comune.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a sărbătorit luni Ziua Mondială a Alimentaţiei şi ‘Ziua Porţilor deschise la MADR’ printr-o expoziţie cu vânzare de produse agroalimentare, organizată în curtea ministerului şi unde au participat 20 de producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării.

Marţi dimineaţă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va participa la o dezbatere organizată în Aula Academiei Române.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.