Claudiu Săftoiu: Este posibilă indexarea taxei tv din 2013

0

Preşedintele – director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, a afirmat, marţi, că indexarea taxei TV este posibilă începând cu 1 ianuarie 2013, dar ea este condiţionată de restructurarea televiziunii române.

„Fără restructurarea televiziunii române, fără să-i convingem pe cetăţenii de acasă care plătesc odată cu factura la curent electric şi taxa TV că la televiziunea română se va întâmpla ceea ce de 20 de ani nu s-a întâmplat – reîmprospătare pe coordonate de eficienţă a activităţii TVR nu vom putea să emitem pretenţii niciunui român pentru majorarea taxei. Există în planul de restructurare al SRTv posibilitatea să demonstrăm că merită ca românii să dea mai mulţi bani. Nu putem cere indexarea taxei tv fără să aducem un produs proaspăt, de calitate şi de încredere”, a spus Săftoiu, după ce plenul Parlamentului a votat numirea sa la şefia postului public de televiziune.

El a precizat că dacă s-ar dubla taxa tv ea ar fi ultima din punct de vedere al cuantumului taxelor similare percepute în Europa.

”O indexare a taxei ar fi un suflu extraordinar pentru TVR. Dar mai întâi, costul orei de transmisie la televiziune (n.r. cea publică) nu trebuie să fie unul exorbitant în raport cu cel de la televiziunile comerciale”, a arătat Săftoiu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.