Companiile vor aloca bugete cu 60% mai mari pentru monitorizarea angajaţilor, până în 2014

0

Companiile vor cheltui cu peste 60% mai mult pentru monitorizarea angajaţilor şi a comportamentului acestora în online şi social media, până în 2014, în condiţiile în care orice informaţie pe care o postăm pe o reţea de socializare poate fi folosită în favoarea sau, mai rău, în defavoarea noastră, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Yugo Neumorni, preşedintele CIO Council România.

‘Specialiştii Gartner sunt de părere, pe baza unui studiu recent, că, până în 2014, orice companie care nu va răspunde unor solicitări de social media a clienţilor săi va suferi un impact similar cu cel în care nu răspunde unui client la un e-mail. De asemenea, până în 2015, companiile vor cheltui cu peste 60% mai mult pentru instrumente de monitorizare a angajaţilor săi şi a comportamentului acestora în online şi social media. Se pune întrebarea: Ce fel de informaţie dezvălui prietenilor despre mine? Personal, observ că am 350 de prieteni pe Facebook, dar habar n-am cum am ajuns la cifra asta, iar orice informaţie pe care o postez aici devine publică. Orice fel de informaţie pe care o pun pe internet pe o reţea de socializare poate fi folosită în favoarea sau, mai rău, în defavoarea mea’, a menţionat Neumorni.

Acesta a adăugat că, la ora actuală, din cele un miliard de conturi Facebook active la nivel mondial, mai mult de jumătate dintre utilizatori se loghează zilnic.

‘Nu mai puţin de un miliard de conturi de Facebook sunt active la nivel mondial, din care peste 500 de milioane de utilizatori se loghează zilnic. Vorbim despre reţele de socializare cu foarte multe capcane. Cel mai simplu mecanism prin care o vulnerabilitate poate pătrunde în calculatorul dvs. este accesarea unui link pe care îl accesezi pentru a descărca ceva anume. Elementele de social media, situaţiile de social media se bazează pe linkuri vulnerabile. Vorbim şi despre platformele micro-blogging, nu numai de reţelele de socializare’, a explicat reprezentantul Council România.

Asociaţia Directorilor de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţii din România – Cio Council – reuneşte peste 60 de membri ce deţin sau au deţinut funcţia de Chief Information Officer/director IT care activează în mari corporaţii româneşti sau multinaţionale din domenii diverse de activitate. Organizaţia a fost înfiinţată în anul 2005 de către cinci membri fondatori, iar aderarea în cadrul acesteia se face strict pe bază de invitaţie.

Institutul Bancar Român /IBR/ a organizat, marţi, conferinţa Cyberthreats, eveniment ajuns la cea de-a 5-a ediţie. Conferinţele Cyberthreats sunt un lider în comunicarea, conştientizare şi promovarea celor mai bune practici în domeniul securităţii IT, a riscurilor operaţionale şi a managementului profesionist.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.