EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Dobânda la depozite bancare în euro urmează evoluţia Euribor

0

Daca la inceputul anului dobanzile la depozitele in euro au cunoscut o crestere usoara, toamna a venit cu un trend de scadere a dobanzilor in euro.

In ultimele saptamani o serie de banci au anuntat reduceri de dobanzi la depozitele in euro, care au trecut sub pragul de 4 procente, cu toate ca in piata mai gasim inca oferte de dobanzi care depasesc si 5 procente.

Dobanda medie pentru depozitele in euro conform statisticilor moneycenter.ro trece de 3%, in afara scadenta la 1 luna, unde dobanda are valoarea de 2.70%.

Dobanzi mai ridicate la euro regasim in special la bancile cu capital elen, care incearca sa atraga economiile populatiei oferind dobanzi mai mari decat media pietei.

Recentele ajustari ale dobanzii pentru economiile in euro vin in contextul in care de mai bine de un an dobanda Euribor se afla pe un trend de scadere, iar valorile ating in fiecare zi noi minime istorice, o veste buna pentru cei care au credite in euro, dar nu si pentru cei care au economii in moneda europeana.

Dobanda oferita la economiile in euro de catre bancile din Romania continua insa sa fie una ridicata, ce reflecta riscul de tara, dar si competitia acerba dintre banci, care nu mai primesc finantare ieftina de la bancile mama si trebuie sa se finanteze de pe piata interna. Cu un sold de credite in euro care este mult mai mare decat depozitele atrase in aceasta moneda, bancherii sunt nevoiti sa plateasca dobanzi mai ridicate decat si-ar dori.

Dobanda a scazut la bancile mari

A doua banca din Romania a redus dobanda la depozitele in euro cu pana la 0.3%, dobanda platita de BRD este situata acum intre 2.3% si 3.25% la euro, la o suma minima de 1000 euro.

O alta banca care a modificat in scadere dobanda la depozite in euro este Raiffeisen Bank, care a aplicat o reducere de pana la 0.3%. Dobanda oferita de banca variaza in functie de maturitatea depozitului si de suma disponibila, fiind situata intre 2.1% si 3.3%, cu un bonus de 0.35% pentru clientii care isi vireaza salariul sau pensia intr-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank.

Si cea mai mare banca locala a ajustat dobanda la valuta, cu acelasi procent de 0.3% pentru toate scadentele. La BCR dobanda nu mai trece de 3 procente indiferent de scadenta sau de suma disponibila.

Printre bancile care au anuntat ca platesc mai putin pentru depozitele la termen in euro se numara Millennium Bank, care ofera o dobanda maxima de 3.5% acum, si Banca Carpatica, la fel cu o dobanda maxima care nu mai trece de 4 procente.

Sursa: moneycenter.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.