Rareş (IBR): Perioada de recuperare a crizei financiare se va prelungi mai mult decât ne închipuiam

Perioada de recuperare a crizei financiare se va prelungi mai mult decât ne închipuiam iniţial, iar acest lucru va avea un impact major asupra companiilor care trebuie să înţeleagă importanţa ameninţărilor informatice, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Petru Rareş, directorul general al Institutului Bancar Român /IBR/.

‘Se vorbeşte foarte mult de o prelungire a perioadei de recuperare a crizei financiare pentru mult mai mulţi ani decât ne închipuiam noi. Ce impact va avea acest lucru asupra companiilor, combinaţia de ameninţări care este legată foarte mult în sistemul financiar de riscul operaţional şi asupra capacităţii noastre de a ne crea ziduri de apărare? Totul se petrece pe fondul unei abordări axate pe sistemul bancar, care începe să aplice politici de cost-control din ce în ce mai mult. Criza şi maturitatea companiilor bancare tinde să le facă să înţeleagă importanţa ameninţărilor informatice. În prezent, suntem în faţa unui val de re-reglementare a serviciilor financiar-bancare, iar European Banking Authority emite tot timpul reglementări de protejare a serviciilor bancare’, a afirmat Rareş.

Citeste si:  Condiţiile de pe Marte, reproduse pe Pământ de cercetători spanioli

Potrivit oficialului IBR, iniţiativele instituţiei pe care o conduce au ca finalitate sprijinirea comunităţii financiar-bancare din România, în pofida faptului că bugetele de training au fost reduse până la zero.

‘Institutul Bancar utilizează conferinţele pe care le realizează pentru a creiona tendinţele care se prefigurează la nivel mondial, după care organizează cursuri de pregătire profesională care să ajute industria bancară. IBR încearcă să vină în sprijinul comunităţii financiar-bancare chiar şi atunci când bugetele de training au fost tăiate la zero. În acest an, am realizat câteva lucruri care ne aduc la momentul actual. Noul val de reglementări bancare internaţionale a fost la baza unui set de conferinţe organizate de către IBR. Pe viitor, ne gândim să abordăm cu societăţile de asigurare stadiul în care se află cyberthreats în acest domeniu’, a precizat Petru Rareş.

Citeste si:  Directoarea FMI îşi exprimă preocuparea faţă de "pierderea de încredere" în economia mondială

Institutul Bancar Român /IBR/ organizează, marţi, conferinţa Cyberthreats, în cadrul căreia specialiştii PwC România vor prezenta concluziile studiului Global State of Security Survey 2013.

Tema conferinţei se va axa pe riscurile majore cauzate de ameninţările informatice mai vechi şi mai noi, precum şi pe metodele de a ţine pasul cu acestea, atât tehnologic, cât şi organizaţional.

La evenimentul din acest an, ajuns la cea de-a 5-a ediţie, participă specialişti în securitatea informaţiilor din partea Serviciului Român de Informaţii /SRI/, Băncii Naţionale a României /BNR/ şi ai unor firme specializate în tehnologia informaţiei şi securităţii.

Citeste si:  Banca Mondială estimează o creştere de 8,2% în 2011 a economiilor emergente din Asia de Est şi Pacific

Conferinţele Cyberthreats sunt un lider în comunicarea, conştientizare şi promovarea celor mai bune practici în domeniul securităţii IT, a riscurilor operaţionale şi a managementului profesionist.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close