EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Valentin Iordache: CNAB va înregistra o creştere modestă a traficului în 2012, de circa 2%

0

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti va înregistra, în 2012, o creştere a traficului de numai circa 2%, la aproximativ 7,6 – 7,7 milioane de pasageri, a declarat marţi, directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

„Anul trecut am avut un trafic total pe cele două aeroporturi (Henri Coandă şi Băneasa – n.r.) de 7,45 milioane de pasageri, iar anul acesta estimăm o creştere modestă de circa 2%, astfel încât vom depăşi această cifră. Din păcate, nu vom atinge cifra de opt milioane de pasageri pe care o estimam la începutul anului”, a spus el.

Printre cauzele care au condus la această situaţie, Valentin Iordache a menţionat criza economică ce a afectat pe toată lumea, respectiv o serie de companii aeriene care operau pe Otopeni. Acesta a făcut referire în primul rând la Malev, însă au fost şi alte companii care şi-au redus sau au încetat operarea din varii motive.

Iordache a subliniat că CNAB a continuat politica prin care toate companiile aeriene, fie că sunt tradiţionale sau low-cost, le sunt oferite aceleaşi servicii la aceleaşi preţuri.
„Practic, noi am creat o piaţă pur concurenţială între aceste companii, iar din această concurenţă cel care are de câştigat este în primul rând pasagerul”, a subliniat acesta.

În ceea ce priveşte posibilitatea intrării pe piaţa din România a unor noi companii aeriene, Valentin Iordache a precizat că CNAB se află permanent în discuţii cu 2-3 operatori de curse aeriene, însă numele acestora, de regulă, nu sunt făcute publice până la finalizarea negocierilor şi până când acestea nu-şi dau acceptul.

„Cel mai recent intrat pe piaţă este compania Fly Dubai care vine să creeze o concurenţă şi pe aceste rute către Dubai, după ce, cu un an şi ceva înainte, începuse operarea şi compania Qatar Airways. Deci, iată că încercarea noastră de extindere către Orientul Mijlociu a dat roade. Urmează să vedem ce obţinem, ce reuşim să obţinem pentru extinderea pe piaţa asiatică, mă refer la Orientul îndepărtat, în special la China, dar şi pe zona transatlantică, unde din păcate nu mai avem din acest moment curse. Sunt, cum spuneam, discuţii permanente cu diverse companii aeriene, nu numai low-cost, dar piaţa preponderent pe care se poartă aceste discuţii este în continuare piaţa europeană”, a subliniat el.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti procesează circa 75% din traficul aerian din România, în 2011 înregistrând 7,448 milioane de pasageri, în condiţiile numărul total al pasagerilor, la nivelul României, depăşeşte cu puţin zece milioane.

„În ceea ce priveşte numărul de mişcări, pentru 2012 perspectivele nu sunt foarte optimiste. Chiar dacă şi aici avem un trafic asemănător cu cel de anul trecut, nu putem să constatăm decât că un număr de mişcări de rulare mai mic coroborat cu un număr de pasageri în creştere se traduce prin aeronave mai mari sau printr-un factor de încărcare mai mare. În ambele cazuri, situaţia ar fi pozitivă”, a încheiat Valentin Iordache.

Directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache, a participat, marţi, la Forumul regional CEE Airports & Airlines 2012.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.