Băsescu a discutat cu comisarul Barnier despre restricţiile la angajare pentru români, menţinute de unele state

0

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit marţi, 16 octombrie, la Palatul Cotroceni, pe Michel Barnier, comisarul european pentru Piaţa Internă şi Servicii, prilej cu care a subliniat că decizia unor state membre UE de a menţine restricţiile la angajare pentru cetăţenii români până la finalul anului viitor constituie o piedică în valorificarea deplină a potenţialului pieţei interne.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte cu privire la aprofundarea Pieţei Unice şi impactul acesteia asupra creşterii economice a Uniunii Europene.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu a reiterat sprijinul României faţă de obiectivul de consolidare şi desăvârşire a Pieţei Unice, unul dintre cele mai importante avantaje competitive ale Uniunii în plan global, şi a salutat eforturile Comisiei Europene de continuare a acestui proces prin adoptarea Actului pentru Piaţă Unică II. Totodată, şeful statului a menţionat, în acest context, că este important ca eforturile Comisiei să se concentreze şi pe respectarea principiului fundamental al liberei circulaţii, mobilitatea lucrătorilor fiind una dintre resursele principale ale pieţei interne. Domnul preşedinte Traian Băsescu a relevat că decizia unor state membre de a menţine restricţiile la angajare pentru cetăţenii români până la finalul anului viitor constituie o piedică în valorificarea deplină a potenţialului pieţei interne”, se arată în comunicatul citat.

La rândul său, comisarul european Michel Barnier a semnalat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru a finaliza negocierile cu privire la propunerile restante din cadrul Actului pentru Piaţă Unică I.

„În ceea ce priveşte Actul pentru Piaţă Unică II, domnul comisar european Michel Barnier a menţionat că acesta reprezintă un al doilea set de acţiuni prioritare dedicate pieţei interne, pe care Comisia le consideră în măsură să genereze efecte pozitive reale în economie şi să crească încrederea cetăţenilor şi a mediului de afaceri în Piaţa Unică şi în beneficiile pe care aceasta le poate genera”, mai informează Administraţia Prezidenţială.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.