Cererea unei germane ca activităţile CERN să fie oprite, de teama sfârşitului lumii, respinsă

0

Solicitarea unei cetăţene germane ca activităţile Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN) să fie oprite pentru că ar putea provoca sfârşitul lumii a fost respinsă marţi de înalta instanţă administrativă din Münster (vest), relatează AFP.

Reclamanta, care rezidă în Elveţia, dorea să fie interzise experimentele desfăşurate de laborator, al cărui sediu se află la Geneva şi care dispune de cel mai puternic accelerator de particule din lume. Acesta din urmă ar permite cercetătorilor să descifreze secretele originii universului prin recrearea condiţiilor imediat următoare Big Bang-ului.

Justiţia a apreciat că, ‘în opinia majorităţii oamenilor de ştiinţă, cercetările CERN nu prezintă niciun pericol potenţial’. Instanţa a respins definitiv solicitarea reclamantei, după ce Curtea Constituţională germană a respins deja în 2010 un recurs al acesteia.

Cu ajutorul acceleratorului de particule, cercetătorii de la CERN speră să elucideze misterele ‘materiei negre’. Potrivit unui comunicat al tribunalului, reclamanta se temea de eventuala formare a unor ‘mini-găuri negre’, care ar provoca distrugerea Pământului.

CERN a anunţat în luna iulie descoperirea unei particule ale cărei caracteristici sunt compatibile cu cele ale bosonului Higgs, considerat de fizicieni a fi ‘cheia de boltă’ din structura fundamentală a materiei.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.