Daniel Chiţoiu: Luni va reporni producţia la una dintre secţiile Oltchim

0

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, că începând de luni, 22 octombrie a.c., va reîncepe producţia la una dintre secţiile Oltchim.

‘Vineri, va intra în teste prima secţie de lucru la Oltchim, iar luni va reîncepe producţia acolo. De asemenea, până la sfârşitul săptămânii, acordăm lichidarea la salariile pe luna august şi sperăm ca săptămâna viitoare să achităm jumătate din luna septembrie. Am schimbat toată conducerea, 25 de directori de acolo, inclusiv până la şefii de secţie’, a precizat Chiţoiu.

Acesta a adăugat că, în cursul zilei de joi, o echipă tehnică din cadrul MECMA se va deplasa la Buxelles, alături de şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, pentru a discuta despre acordarea ajutorului de stat pentru Oltchim.

Consiliul de Administraţie al Oltchim, a aprobat marţi planul de repornire a combinatului. Începând cu data de 20 octombrie va fi pregătită instalaţia ‘Electroliză membrană’ în vederea demarării producţiei de produse clorosodice, iar în săptămâna 22-28 octombrie instalaţia va fi pornită propriu-zis, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.