EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Liberalul Ioan Ghişe protestează contra lui Traian Băsescu la congresul PPE

0

Senatorul liberal Ioan Ghişe protestează miercuri la Palatul Parlamentului îmbrăcat într-un tricou inscripţionat cu mesaje în limba engleză, prin care doreşte să atragă atenţia liderilor popular-europeni asupra rezultatului de la referendum din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Pe tricoul senatorului PNL scrie „7.403.836 romanian dismissed Băsescu”, iar pe spate – „People are sovereign”.

Ioan Ghişe a anunţat că, însoţit de consilierul său juridic, Ion Ciochină, se va plimba „ca un cetăţean liber”, pe tot parcursul zilei, pe holurile Parlamentului, unde are loc reuniunea PPE.

„Mesajul este că şapte milioane de români, 7,4 milioane de cetăţeni români au votat demiterea preşedintelui după ce el a fost ales de cinci milioane de români, iar uneori persoanele care conduc Uniunea Europeană acceptă această schimbare a ordinii constituţionale în România. Aici pe spate am scris că ‘poporul este suveran’, ceea ce, din câte cunoaştem noi, aşa este în întreaga Europă. Distinsele feţe politice ale Europei ar merita să îşi expună un punct de vedere asupra situaţiei în care poporul român a decis prin vot valabil la referendum şi printr-o regulă impusă arbitrar, în sensul că în toată Europa nu există condiţie de prag la referendum, s-a impus un guvernator care acum exercită prin uzurpare de calităţi oficiale condiţia de preşedinte în exerciţiu al României”, a declarat senatorul PNL întrebat de presă care este scopul protestului său.

Ioan Ghişe a adăugat că ar fi interesant ca „lideri din ţări europene democratice şi consacrate ca democraţii funcţionale să spună cum este la dânşii în Europa”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.