EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Papa Benedict al XVI-lea susţine că Europa trebuie să-şi găsească identitatea deplină

0

Europa ‘are o mare responsabilitate’, însă trebuie ‘să-şi găsească identitatea deplină’, a declarat marţi Papa Benedict al XVI-lea, estimând că Europa nu mai este ‘diversitatea naţiunilor’, ci o ‘raţionalitate care se doreşte a fi emancipată de toate culturile’, informează AFP.

În acest interviu inclus într-un film realizat de Vatican despre Europa, referitor la relaţia dintre credinţă şi cultură de pe Bătrânul Continent, şi dat publicităţii după atribuirea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene, Papa insistă asupra rădăcinilor creştine uitate ale Europei, unul dintre laitmotivele sale.

În opinia Suveranului Pontif, ‘problema ca Europa să-şi găsească propria identitate pare să ţină de faptul că Bătrânul Continent are astăzi două suflete’.

Unul dintre cele două ‘suflete’ ale Europei, spune el, ‘este un motiv abstract, antiistoric, care doreşte să domine totul, deoarece se simte mai presus de toate culturile’. ‘Celălalt ‘suflet’ rămâne ancorat în aceste rădăcini care au stat la originea acestei Europe, care a fost construită pe baza unor mari valori’, afirmă Papa în acest film regizat de televiziunea Vatican CTV.

Acest ‘suflet creştin’ este ‘deschis la tot ceea ce este rezonabil, a creat îndrăzneala raţiunii şi a libertăţii unei raţiuni critice’, a mai spus Papa Benedict al XVI-lea.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.