Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE – în afara Constituţiei, dar nu justifică o nouă suspendare

Participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti este în afara Constituţiei, dar nu reprezintă un motiv pentru o nouă suspendare, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

„Participarea de mâine (miercuri – n.r.) a domnului Băsescu la o manifestare a unui partid politic este în afara Constituţiei, dar nu, ce să-l suspendăm pentru asta!?”, a spus Victor Ponta, într-o declaraţie de presă susţinută după inaugurarea centralei electrice de la Brazi.

Întrebat dacă participarea şefului statului la reuniunea PPE ar justifica o nouă suspendare, Ponta a spus: „Nu. Este un motiv ca pe viitor să avem un preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Aşa scrie în Constituţie şi, de exemplu, doamna Anca Boagiu – nu mă îndoiesc de inteligenţa domniei sale, mă îndoiesc de partea de onestitate când face o comparaţie între preşedinte despre care se scrie în Constituţie că nu este membru al unui partid politic şi premier care de obicei este şeful partidului”.

Citeste si:  Un nou punct de salvare aeriană SMURD va fi inaugurat vineri la Constanţa, în prezenţa premierului

Luni seară, într-o emisiune la Antena 3, primul-ministru Victor Ponta a subliniat că, potrivit Legii fundamentale, preşedintele României „nu este membru al unui partid politic, nu participă, implicit, la manifestări ale unui partid politic”.

„Am o singură problemă constituţională, foarte gravă. Conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă – Băsescu, Antonescu – nu face politică, nu este membru al unui partid politic, nu participă, implicit, la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedinte Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională”, a susţinut Victor Ponta.

Citeste si:  Guvernul pregăteşte din nou modificarea Codului muncii

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu nu încalcă prevederile constituţionale prin participarea la Congresul PPE. „Dacă el are drepturi să participe la mitinguri politice nu înţeleg care este problema domnului Ponta că preşedintele care provine din familia popular europeană şi este preşedintele statului român desemnat să ne reprezinte în Consiliul European participă la această reuniune”, a susţinut Boagiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close