România, cea mai interesantă ţară pentru investiţiile în domeniul energiilor regenerabile

România pare să fie, în următorii doi ani, cea mai interesantă ţară pentru investiţiile în domeniul energiilor regenerabile, a declarat, miercuri, Nicoale Olariu, preşedintele Asociaţiei Patronale Surse Noi de Energie SunE, la deschiderea Târgului Internaţional de Energie Regenerabilă, Energie Convenţională, Echipamente şi Tehnologii pentru Industria de Petrol şi Gaze Naturale – EEE.

‘Energia este un subiect din ce în ce mai interesant care produce afaceri importante între parteneri. Trebuie să revitalizăm acest sector deoarece România are potenţial mare. Astfel, prin firmele care expun la acest târg încercăm să dezvoltăm noi direcţii de colaborare, evenimentul fiind, totodată, şi locul în care se pot discuta proiecte concrete’, a spus Nicoale Olariu.

Cele peste 400 de companii, prezente în perioada 17-20 octombrie 2012, la Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti – TIB şi Târgul Internaţional de Energie Regenerabilă, Energie Convenţională, Echipamente şi Tehnologii pentru Industria de Petrol şi Gaze Naturale – EEE vor transforma Centrul Expoziţional Romexpo într-un oraş al tehnologiilor noi.

‘Este momentul reaşezărilor în economia mondială. Globalizarea este un fenomen care nu poate fi evitat, iar criza economică este o realitate. Nu există soluţii naţionale pentru traversarea perioadei de criză şi integrarea în procesul de globalizare şi, de aceea, aceste târguri susţin eforturile sistemului cameral românesc pentru dezvoltarea mediului autohton de afaceri’, a spus Sorin Dimitriu, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti – TIB, reprezintă cel mai important eveniment de profil tehnic din România şi reuneşte 315 companii din 16 ţări, pe o suprafaţă de expunere de peste 16.000 mp. În cadrul târgului expun reprezentanţi din domeniile inginerie mecanică şi electrică, maşini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronică şi automatizări, roboţi industriali şi, nu în ultimul rând, comunicaţii, IT şi software industrial.

La această ediţie, în premieră pentru România, în vederea atragerii de investiţii străine, târgul va găzdui Salonul China Engineering & Technologies, la care vor participa peste 40 de companii interesate în realizarea de proiecte pe plan extern în domeniile infrastructurii, construcţiilor şi energiei. Cu această ocazie, vor fi dezbătute noi oportunităţi de colaborare privind extinderea relaţiilor de afaceri dintre companiile chineze şi mediul de afaceri din România.

Cea de-a doua ediţie a târgului EEE prezintă cele mai recente noutăţi în materie de echipamente şi tehnologii destinate gestionării resurselor de energii regenerabile şi convenţionale, dar şi pentru industria de petrol şi gaze.

Evenimentul îşi propune să aducă în atenţia autorităţilor publice, agenţiilor de mediu, companiilor de profil, precum şi institutelor de cercetare şi experţilor, noi informaţii privind sistemele revoluţionare de exploatare şi economisire a energiei convenţionale şi de regenerare a energiei provenită din surse naturale.

Pe durata acestor patru zile de desfăşurare TIB şi EEE, firmele participante vor transforma centrul expoziţional într-un imens oraş al ingineriei viitorului în care tehnologiile, utilajele şi echipamentele expuse vor oferi un adevărat spectacol al progresului industrial. În acelaşi timp, în calitate de vizitator specialist veţi beneficia nu numai de inovaţie, ci şi de informaţie şi networking, prin intermediul unui program de evenimente conexe special conceput pentru a veni în completarea programului de vizitare.

Programul de vizitare TIB şi EEE 2012 va fi, în perioada 17 – 19 octombrie 2012, între orele 10.00-18.00, iar în data de 20 octombrie 2012, între orele 10.00-16.00.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.