5 întrebuinţări uimitoare ale sucului de lămâie

0

În zilele acestea, majoritatea produselor de curăţenie cumpărate din magazin sunt pline de substanţe chimice, pe care nu doar că nu le cunoaştem, dar nici măcar nu putem pronunţa numele multora dintre ele.

Uneori, în cazul petelor mai dificile de pe haine, nu avem opţiunea folosirii unui produs natural care să le îndepărteze, dar aceste excepţii nu ar trebui constituie regula. De preferat ar fi să folosim cele mai naturale produse atât pentru curăţarea casei, cât şi a rufelor.

Dintre citrice, lămâile conţin anumite enzime în acidul lor care sunt suficient de puternice pentru a înălbi orice, de la dantură la noua ta bluză din bumbac.

Tlc.com a realizat o listă cu cinci soluţii simple pentru utilizarea puterii de curăţare a lămâilor în gospodărie.

 

1. Alternativă la înălbitor

Dacă ai impresia că hainele tale albe nu sunt suficient de curate, atunci vei fi încântat să afli că o lămâie poate fi o alternativă minunată de înălbire. În plus, hainele vor mirosi şi foarte bine.

Acidul citric din lămâie ajută la dizolvarea petelor şi fac hainele albe strălucitoare. Spre deosebire de înălbitor, sucul de lămâie este sigur şi pentru hainele colorate. Adaugă o cană de suc de lămâie la spălare împreună cu detergentul tău obişnuit.

 

2. Elimină petele de rugină

Porţi cămaşa ta preferată şi din greşeală te atingi de ceva ruginit. Înălbitorul este foarte bun la îndepărtarea petelor de ciocolată, ketchup şi cafea, dar în privinţa petelor de rugină acest produs nu face altceva decât să le facă permanente.

Acum intervine sucul de lămâie. Fierbe separat nişte apă, iar între timp umezeşte pata de rugină cu suc de lămâie. Menţine zona pătată deasupra aburilor de la apa fiartă, timp de câteva minute. Apoi spală haina aşa cum faci de obicei.

 

3. Îndepărtează petele de suc

Majoritatea hainelor celor mici le poţi pune direct în maşina de spălat şi totul se rezolvă. Însă, atunci când micuţul tău varsă o cană de suc peste pantalonii săi albi, ai la îndemână următorul truc : un amestec format din suc de lamâie (o treime) apă (două treimi) va scoate imediat pata.

Înmoaie pur şi simplu zona pătată în această soluţie şi apoi spală pantalonii normal.

 

4. Şterge urmele de mucegai

Mucegaiul este extrem de fericit atunci când îşi găseşte loc în materiale organice precum ţesături, hârtie şi piele. Dacă trăieşti într-un mediu umed sau într-o casă fără un flux al aerului corespunzător, poţi fi sigur că vei descoperi astfel de urme mai devreme sau mai târziu. Mucegaiul poate distruge ţesătura prin decolorarea sau chiar “mâncarea” materialului.

Din fericire, o pastă de lămâie şi sare este un tratament nemaipomenit pentru petele de mucegai rezistente. Aplică pur şi simplu pasta peste pată, aşează obiectul la soare pentru a se usca şi apoi spală-l aşa cum o faci în mod normal, de preferat în apă fierbinte pentru a omorî orice spori de mucegai rămaşi.

 

5. Lustruieşte papucii

Chiar dacă există mai multe materiale alternative la piele, mai ieftine şi mai uşor de întreţinut, mulţi consumatori preferă în continuare aspectul şi calitatea unor papuci de piele atent lucraţi. Însă marele dezavantaj al încălţămintei din piele îl reprezintă îngrijirea de care are nevoie.

Pentru a menţine papucii din piele în formă bună, aceştia au nevoie de curăţare şi lustruire regulată. O bucată de material înmuiată în suc de lămâie este minunată pentru curăţarea papucilor din piele, conferindu-le un aspect strălucitor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.