Actorii George Mihăiţă şi Costel Constantin vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti

0

Actorii George Mihăiţă şi Costel Constantin vor primi sâmbătă, 20 octombrie,  câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru o viaţă dăruită teatrului românesc.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis joi , decernarea celor două stele se va face, la ora 12,00, în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, care le va înmâna actorilor şi „Placheta Bucureştiului”.

De asemenea, George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, şi Costel Constantin vor primi câte o stea de aur din partea unei case de bijuterii.

„Teatrul este ca o tablă de şah pe care fiecare actor se mişcă gândit, socotit, calculat. Pe această tablă de şah, actorii George Mihăiţă şi Costel Constantin şi-au caligrafiat la superlativ drumul prin teatru, prin rolurile interpretate, de tragedie, dramă şi comedie, vorbind prin personajele întruchipate, prin tot ceea ce au făcut în cariera lor. Nu i-am văzut în ‘spectacole de serviciu’, în sensul că au avut talent şi noroc, încă de la debut au venit rolurile spre dânşii, nu le-au căutat, înscriindu-se prin interpretarea lor în generaţia de maeştri ai scenei naţionale. Este o onoare pentru mine, în calitate de director, de actor şi coleg, să le acordăm câte o stea pe Aleea Celebrităţilor în semn de aleasă preţuire”, declară George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, citat în comunicat.

Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care cuprinde stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, în parteneriat cu Primăria Capitalei, celebrul Walk of Fame a fost inaugurat în ianuarie 2011.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului strălucesc deja stelele unor mari personalităţi – Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Ştefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ, Marin Moraru şi Iurie Darie, UNATC „I. L. Caragiale” şi Horaţiu Mălăele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.