EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Angela Merkel: Principiile democratice trebuie respectate, ne vom asigura că acest lucru se va întâmpla în continuare

0

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, miercuri, la Congresul Partidului Popular European, că, prin reuniunea de la Bucureşti, PPE şi-a propus să transmită un semnal că principiile democratice trebuie respectate şi că se va asigura că acest lucru se va întâmpla în continuare.

„Mulţumesc pentru ospitalitatea dvs, pentru că ne-aţi primit să ne reunim la Bucureşti astăzi pentru a da un semnal, pentru a arăta că peste tot în Europa democraţia are câştig de cauză, că principiile democratice trebuie respectate şi noi ne vom asigura că acest lucru se va întâmpla în continuare”, a spus Angela Merkel.

Ea a avertizat că, în lipsa inovării, a inteligenţei, creşterea economică şi bunăstarea nu pot fi atinse.

„Trebuie să facem puţină ordine în Europa. Trebuie să acţionăm cu partenerii noştri. În Europa reprezentăm 8,5% din locuitorii acestei planete. Producem 25% din PIB-ul planetei şi avem şansa de a reprezenta 50% din cheltuielile sociale făcute în beneficiul cetăţenilor noştri. Dacă nu vom reuşi să fim inovatori, creatori, inteligenţi, dacă nu reuşim să promovăm creşterea în ţările noastre, ei bine atunci nu vom mai putea să promovăm acest nivel de bunăstare atât de invidiat”, a atras atenţia oficialul german.

Angela Merkel a susţinut necesitatea promovării unei economii sociale de piaţă, „economie care nu se schimbă în mod constant, dar care ştie să pregătească viitorul”.

„Ştiu ce eforturi trebuie să facă multe ţări, prietenii noştri din Grecia, din Spania, din Portugalia. Ştiu şi ce realizări au avut alte ţări. Mă gândesc la unele din Europa Centrală şi de Est, inclusiv la ţara gazdă. Preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor, chiar dacă aceste acţiuni nu sunt întodeauna nişte acţiuni populare. Aşadar, pe viitor, trebuie să ştim să rămânem uniţi. Acest lucru este deosebit de important. O relaţie de prietenie veritabilă se recunoaşte în perioadele ce criză”, a afirmat Merkel.

Ea a susţinut că în anii ’90, atunci când a căzut Zidul Berlinului şi s-a încheiat Războiul Rece, „poate că lucrurile erau cumva mai uşoare decât astăzi”.

„Se vorbeşte foarte des despre creştere în UE, însă creşterea nu poate fi prevăzută în legislaţie, nu poate fi prevăzută printr-o directivă europeană. Creşterea este legată de libertatea întreprinzătorilor, a celor care au o idee, care doresc să producă ceva, care vor ca produsele lor să fie cumpărate. Numai aceşti întreprinzători vor putea să creeze locuri de muncă, atât de importante pentru ţările noastre.

De aceea, o întrebare foarte importantă la care trebuie să răspundem este cum putem să atragem cât mai mulţi întreprinzători în Europa, cum putem reduce birocraţia administrativă, cum putem să dăm cetăţenilor o perspectivă pentru viitor, dacă nu ne putem baza pe companii de succes nu putem să oferim un viitor cetăţenilor noştri. Ei bine, trebuie să vorbim despre eforturile şi realizările noastre în comun. Înainte de a face ceva, unora le place foarte mult să vorbească. Ei bine, nu aceasta este abordarea PPE. Noi ştim că Europa trebuie să fie mai puternică şi ştim că trebuie să-i încurajăm pe oameni să creeze locurile de muncă pentru ca şi tinerii noştri să aibă un viitor”, a concluzionat Angela Merkel.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.