Cehia: A murit bărbatul care trăia de şase luni fără inimă

Un bărbat din Cehia care a supravieţuit mai mult de şase luni fără o inimă reală a murit la vârsta de 37 de ani, relatează BBC News.

Jakub Halik a fost supus în luna aprilie unei operaţii inovatoare, în urma căreia i-a fost înlocuită inima cu două pompe mecanice din cauza descoperirii unei tumori canceroase agresive.

Medicii au spus că moartea bărbatului a fost cauzată de problemele la ficat, şi nu de inima artificială.

Jakub Halik, fost pompier, se afla pe lista de aşteptare pentru un transplant de la un donator compatibil.

Citeste si:  Alertă în Columbia din cauza vulcanului Galeras

În ciuda faptului că nu avea puls şi era nevoit să poarte cu el tot timpul un set de baterii pentru a-şi alimenta inima mecanică, bărbatul putea să se plimbe şi chiar să folosească sala de gimnastică a spitalului.

El nu a putut primi mai devreme o inimă de la un donator pentru că, din cauza cancerului, nu ar fi avut cum să ia medicamentele de care avea nevoie pentru un transplant de succes.

Acest tip de operaţie a mai fost folosit doar într-un singur caz, la un pacient din Texas care a supravieţuit numai timp de o săptămână.

Citeste si:  Cum să faci din stres un prieten

Operaţia a fost realizată de Jan Pirk, director al secţiei de cardiologie a Institutului pentru Medicină Clinică şi Experimentală de la Praga.

Echipa sa a folosit două pompe de plastic, fiecare concepută să asigure sarcinile corespunzătoare părţii stângi şi, respectiv, părţii drepte ale inimii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close