EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Centrele de date Google: imagini din interior

0

Google a deschis o fereastră virtuală înspre centrele secrete de date unde un labirint încâlcit de calculatoare procesează cererile de căutare de pe Internet, afişează videoclipurile de pe YouTube şi distribuie emailuri către milioane de persoane.

Aceste imagini au fost distribuite prin intermediul unui nou website, lansat miercuri, 17 octombrie 2012, şi anume http://www.google.com/about/datacenters/gallery/(hash)/, relatează Huffingtonpost.com.

Site-ul conţine imagini din interiorul câtorva din cele opt centre de date pe care Google Inc. le are în SUA, Finlanda şi Belgia. Google construieşte centre de date şi în Hong Kong, Taiwan, Singapore şi Chile.

De asemenea, tururi virtuale ale centrului din Carolina de Nord vor fi disponibile prin serviciul Google “Street View”, care este de obicei utilizat pentru a vedea cartiere din întreaga lume.

Accesul fotografic în centrele Google coincide cu publicarea unui articol al revistei Wired, în care se vorbeşte despre cum construieşte compania aceste unităţi şi cum le operează. Articolul este scris de Steven Levy, un jurnalist care a câştigat încrederea Google în timp ce a scris “In The Plex”, o carte publicată anul trecut despre filozofia şi evoluţia companiei.

Centrele de date reprezintă “sistemul nervos” al Google, deşi niciunul nu este localizat în apropiere de sediul companiei din Mountain View, California.

Pe măsură ce Google înflorea de la rădăcinile sale din garajul din Silicon Valley, co-fondatorii companiei, Larry Page şi Sergey Brin, au lucrat cu alţi ingineri pentru a dezvolta un sistem prin care să conecteze serverele calculatoarelor la costuri reduse, într-un mod care i-ar putea ajuta să furnizeze o hartă rutieră digitală a tuturor informaţiilor lumii.

Iniţial, Google a dorit să obţină doar suficientă putere informatică pentru a indexa toate website-urile de pe Internet şi să distribuie răspunsuri rapide la cererile de căutare. În timp ce tentaculele Google s-au extins spre alte pieţe, compania a trebuit să adauge mai multe calculatoare pentru a depozita videoclipuri, fotografii, emailuri şi informaţii despre toate preferinţele utilizatorilor.

Informaţiile pe care Google le adună despre mai mult de un miliard de persoane care folosesc serviciile sale a făcut din această companie o ţintă frecventă a reclamaţiilor privind confidenţialitatea din întreaga lume.

Cea mai recentă a apărut săptămâna aceasta în Europa, unde agenţiile de reglementare au cerut companiei să revizuiască o schimbare pe care a făcut-o în urmă cu şapte luni la politica sa de confidenţialitate, care permite gigantului Google să combine informaţiile colectate de la utilizatorii săi prin diferite servicii ale sale.

Google studiază cererile de căutare de pe Internet şi obiceiurile de navigare cu intenţia de a obţine un profil al utilizatorilor şi preferinţelor lor. Compania face acest lucru pentru ca, ulterior, să difuzeze reclame ale anumitor produse şi servicii ţintite către acele persoane cu şanse maxime să fie interesate de ele. Publicitatea asigură practic toate veniturile Google, care au totalizat aproape 23 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului.

Chiar dacă permite oricui să pătrundă digital în centrele sale de date, Google intenţionează să păzească atent accesul fizic în clădirile sale. De asemenea, compania rămâne rezervată în ceea ce priveşte numărul de calculatoare utilizate în centrele sale informaţionale, spunând doar că acestea găzduiesc sute de mii de maşinării care menţin în funcţiune serviciile Google.

Nevoia companiei pentru atât de multe calculatoare, a transformat Google într-un consumator uriaş de electricitate.

Centrele de date ale companiei sunt localizate în: Berkeley County, din Carolina de Sud; Council Bluffs, din Iowa; Douglas County, din Georgia; Mayes County, din Oklahoma; Lenoir, din Carolina de Nord; The Dalles, din Oregon; Hamina, din Finlanda şi St. Ghislain, din Belgia. Mai sunt construite centre în Quilicura, din Chile, în Hong Kong, Singapore şi Taiwan.

[nggallery id=87]

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.