China are în vedere un parc tematic dedicat laureatului premiului Nobel pentru Literatură Mo Yan

0

Localitatea natală a lui Mo Yan, primul laureat chinez al premiului Nobel pentru Literatură, intenţionează să profite de pe urma renumelui sporit brusc săptămâna trecută al scriitorului pentru a construi un parc tematic şi a atrage turişti, relatează joi France Presse, citând presa locală.

Gaomi, district rural din provincia Shandong /estul Chinei/, va investi, potrivit News of Beijing, 670 de milioane de yuani /82 de milioane de euro/ în acest proiect dedicat lui Mo Yan, romancier cunoscut pentru descrierile sale pitoreşti şi ataşamentul faţă de regiunea sa de origine.

Este mai ales prevăzută construirea unei ‘Zone de experienţă culturală Mo Yan’, dar şi plantarea de sorg pe o suprafaţă de 6,5 kilometri pătraţi. Mo Yan, unul dintre cei mai renumiţi autori chinezi din ţara sa şi din străinătate, şi-a obţinut notorietatea cu ‘Sorgul roşu’, lucrare adaptată pentru marele ecran de faimosul regizor Zhang Yimou.

Agricultorii din Gaomi cultivau pe vremuri sorg, din care făceau vin, dar în anii 1980 au renunţat la această cereală devenită nerentabilă, a explicat jurnalul. De la atribuirea, în urmă cu o săptămână, a prestigioasei distincţii Nobel lui Mo Yan, chinezii au devenit şi mai dornici să îi cunoască operele, deja obişnuite să figureze în raioanele de bestsellere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.