Cluj: Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră conferit actorului Horaţiu Mălăele, la „Comedy Cluj”

Actorului Horaţiu Mălăele i-a fost conferit, miercuri, Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, la Festivalul Internaţional de Film „Comedy Cluj”. Festivitatea de premiere a avut loc în faţa unei săli arhipline de tineri şi vârstnici spectatori, la Cinematograful „Victoria”, şi a precedat proiecţia cu filmul „Divorţ din dragoste”, turnat în 1991 în regia lui Andrei Blaier, Horaţiu Mălăele fiind personajul principal al acestei pelicule.

Aplaudat îndelung încă din momentul apariţiei pe scena sălii de proiecţii, Horaţiu Mălăele le-a spus organizatorilor festivalului şi totodată cinefililor, cu umor, că le mulţumeşte pentru „excepţionalul lor bun gust”.

„Sunt uimit de acest Laudatio care mi se face. Mi-am adus aminte, poate nu întâmplător, de o poveste cu doi prieteni care merg la înmormântarea unui apropiat al lor, iar la citirea necrologului, ce îl prezenta pe cel dispărut ca fiind un om bun, cinstit şi drept, unul din prieteni îl îndeamnă pe celălalt să plece, pentru că „ăsta nu-i de-al nostru”. S-ar putea să nu merit favoarea acestui premiu. S-ar putea să ţin locul altcuiva. Un prieten de-al meu spunea că dacă cine trebuie nu e, cine e nu trebuie să fie. Vă mulţumesc foarte mult că, iată, coparticipăm, iată, coabităm, şi v-aţi gândit la acest premiu”, a spus, pe acelaşi ton vesel, Horaţiu Mălăele.

Citeste si:  Alexandru Repan, actorul pentru care ''minunea vieţii este că te naşti''

„De obicei când ţi se dă un premiu fie eşti bănuit de o boală gravă pe care nu o ştii, fie, precum spune un proverb islamic, dacă vrei să distrugi pe cineva trebuie mai întâi să-l iubeşti. Iată o probă de dragoste într-o prezumtivă distrugere”, le-a explicat cu haz, cinefililor, laureatul „Comedy Cluj”, impresia lui despre premii, în general.

El a primit „premiul cu cameleonul” şi un dichisit buchet de flori, iar publicul ar fi dorit „un bis” al actorului gata oricând de glume pentru a-i înveseli pe cei ce îl ascultă. Festivalul „Comedy Cluj” are, din acest an, o nouă identitate vizuală, un alt logo, cu un cameleon zâmbitor, care exprimă tocmai faptul că o comedie redă mai multe nuanţe şi are tendinţa de a migra şi spre alte genuri, precum comedia dramatică.

Citeste si:  Iurie Darie, un actor pentru care vârsta însemna bucuria "misiunii împlinite"

Printre spectatorii veniţi la festivitatea de premiere s-a aflat şi un cunoscut medic clujean, prof. univ. dr. Nicolae Constantea, directorul Spitalului Clinic Municipal. El a declarat că îl leagă o prietenie îndelungată şi sinceră de Horaţiu Mălăele, pe care îl consideră „cel mai mare actor de comedie în viaţă”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close