Dosarul lui Mugurel Surupăceanu privind Complexul Energetic Turceni se va judeca la Tribunalul Gorj

0

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi-a declinat competenţa către Tribunalul Gorj în dosarul privind Complexul Energetic de la Turceni, deoarece unul dintre inculpaţi – Mugurel Surupăceanu – a demisionat din funcţia de deputat, nemaifiind în atribuţia instanţei supreme să judece acest caz.

„Pe 15 octombrie Mugurel Surupăceanu şi-a depus demisia la Camera Deputaţilor, care a constatat încetarea calităţii de deputat. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 16 octombrie”, a spus avocatul lui Surupăceanu, la termenul de miercuri.

Procurorul de şedinţă a fost de acord cu admiterea excepţiei de necompetenţă materială a ÎCCJ în această cauză.

Deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pe 25 mai 2009, alături de mai mulţi foşti directori de la Complexul Energetic Turceni, în legătură cu achiziţionarea, cu încălcarea prevederilor legale şi la un preţ supraevaluat, a unui utilaj nefolositor şi uzat.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, Silvică Boiangiu, director Direcţia investiţii, şi Ioan Viorel Vasile, fost director Direcţia comercială, în cadrul aceleaşi instituţii, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.