EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Mamele îşi vând laptele matern pe Facebook

0

– Femeile îşi vând online laptele mamar cu o liră sterlină pentru 30 de mililitri

– Laptele matern oferă bebeluşilor o protecţie mai mare împotriva bolilor

– Totuşi, doctorii din Germania spun că părinţii nu ar trebui să cumpere lapte online din moment ce donatorii ar putea avea boli infecţioase

Femeile din Marea Britanie şi din SUA îşi vând online laptele matern, în ciuda unor temeri serioase, potrivit cărora acesta poate fi dăunător pentru bebeluşi, relatează Dailymail.co.uk.

Mamele folosesc forumurile, inclusiv Facebook, pentru a obţine un câştig rapid din laptele lor suplimentar. Achiziţionarea laptelui mamar este tentantă pentru noile mame care se chinuie să îşi stimuleze propria producţie de lapte, deoarece acesta oferă bebeluşilor o protecţie mai mare împotriva bolilor şi alergiilor în comparaţie cu alte tipuri de lapte.

Websiteuri precum onlythebreast.co.uk par să răspundă la această nevoie, spunând: “Sistemul nostru clasificat şi discret de alăptare la sân, face posibilă vânzarea sau cumpărarea laptelui mamar într-o manieră igienică şi confidenţială.”

O căutare pe acest site dezvăluie faptul că femeile din Essex şi până în Newcastle oferă laptele fie proaspăt, fie îngheţat pentru aproximativ o liră sterlină pe 30 de mililitri, în timp ce în SUA, aceeaşi cantitate este vândută la preţul standard este de doi dolari.

Există modalităţi legale atât pentru a dona, cât şi pentru a primi lapte matern în mod gratuit prin intermediul băncilor de lapte. Aceste centre depozitează lapte matern pentru bebeluşii ai căror mame nu pot alăpta. Băncile colectează laptele de la mamele analizate din punct de vedere medical, care au o producţie de lapte mai mare şi au un copil cu vârsta sub şase luni. Laptele este apoi pasteurizat, înainte de a fi oferit spitalelor din apropiere.

Însă, doctori din Germania au avertizat noii părinţi împotriva obţinerii în mod privat a mâncării copilului lor prin intermediul reţelelor sociale, precum Facebook.

Asociaţia Profesională a Pediatricilor a spus că deşi sânul este de obicei cea mai bună opţiune de alimentaţie pentru nou-născuţi, mamele care nu pot alăpta nu ar trebui să apeleze la Internet.

Wolfram Hartmann, preşedintele asociaţiei spune că “mamele donatoare ar putea să ia medicamente sau să aibă boli infecţioase precum SIDA sau hepatită”. “Nimeni nu poate verifica dacă laptele mamei necunoscute este inofensiv pentru respectivul bebeluş” a avertizat acesta, adăugând că, de asemenea, în timpul transportului calitatea laptelui poate fi afectată.

 Specialiştii spun că nevoile nutriţionale ale unui nou-născut diferă de cele ale unui bebeluş în vârstă de câteva săptămâni sau câteva luni.

“Laptele unei femei care are deja un copil mai mare nu mai conţine compoziţia nutritivă potrivită pentru un nou-născut”, a adăugat Wolfram.

Vânzarea laptelui matern a dat naştere şi unei dezbateri etice în mediul online. De exemplu, o femeie a fost întrebată de ce doreşte să vândă ceva “care se face gratuit” şi de ce nu vrea să doneze laptele, în timp ce o altă persoană şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această practică spunând că, “Nu pot să cred că cineva ar vrea să obţină profit de pe urma ghinionului unei mame şi a bebeluşului său.”

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.