Un bărbat arestat pentru că a vrut să arunce în aer FED din New York

Un bărbat, care s-a declarat legat de Al Qaida şi a vrut să detoneze o bombă de 450 de kilograme în faţa unei clădiri a Rezervei Federale americane din New York, a fost arestat miercuri la New York, au anunţat autorităţile judiciare, informează AP şi AFP.

Bărbatul de 21 de ani, originar din Bangladesh, a fost arestat după ce a încercat fără succes să detoneze bomba, făcută nefuncţională de FBI care îl supraveghea de mai multe luni. Clădirea vizată de Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis se află în apropierea obiectivului World Trade Center din Manhattan.

Procurorul federal din Brooklyn a precizat într-un comunicat că tânărul a venit în Statele Unite în ianuarie 2012, în scopul de a comite un atentat. Evocând legături în străinătate cu Al Qaida, el a încercat atunci să creeze o celulă teroristă în Statele Unite. Unul dintre „recruţii” săi era un agent al FBI, care l-a asistat în pregătiri, procurându-i în special pretinşi explozivi şi asigurându-se că el nu îi pune în pericol pe concetăţenii săi.

Miercuri dimineaţă, Nafis, care a avut drept obiectiv „distrugerea Americii” potrivit comunicatului procurorului, a fost arestat de poliţie după ce a încercat în zadar să îşi detoneze bomba.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.