Victor Ponta către alegători: Nu-i lăsaţi să intre în Parlament pe cei care v-au furat

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, le-a cerut miercuri seara românilor să voteze pe 9 decembrie pentru o schimbare reală, pentru o Românie modernă şi nu pentru a intra în Parlament cei care „au furat ţara” şi care trebuie să ajungă de fapt în faţa justiţiei.

Premierul a subliniat că actualul Guvern a promis că va da înapoi salariile tăiate de Emil Boc şi de Traian Băsescu şi a făcut-o. „Am promis că dăm înapoi pensiile furate de Băsescu şi de Boc şi ne ţinem de cuvânt. (…) Sigur că am călcat şi bine am făcut pe toate bombele pe care PDL-ul le lăsase nu nouă, Guvernului USL, ci României. Credeţi că PDL-ul e bucuros că le-am oprit furtul de la Hidroelectrica, că i-am oprit să falimenteze Poşta Română, că după ce au furat ani de zile şi i-au minţit pe muncitorii de la Oltchim şi şi-au bătut joc de ei acum cu Dan Diaconescu sunt bucuroşi văzând că ne ţinem de cuvânt că dăm salariile? (…) Sunt provocări foarte mari, sunt lucruri dificile pe care trebuie să le facem împreună, dar pe care le putem face pentru că oamenii sunt alături de noi.

Nu putem să ne ducem înapoi la furăciunile lor, la laşitate lor, la modul în care ne-au vândut ţara bucată cu bucată pentru ca să mai stea puţin la guvernare. Fiţi alături de USL ca să ducem guvernarea până la capăt şi vreau după aceste cinci luni dificile să mă uit în ochii românilor şi să-i rog – nu le acordaţi iertare şi imunitate acum pe 9 decembrie celor care v-au furat şi şi-au bătut joc de voi, nu-i lăsaţi să ajungă în Parlament pe Igaş, pe Anastase, pe Udrea, pe toţi care şi-au bătut joc de voi. Merită să plătească pentru ceea ce au făcut şi merită să răspundă în faţa românilor pentru răul pe care l-au făcut. Nu trebuie să fie în Parlament, trebuie să fie în faţa justiţiei”, a afirmat preşedintele PSD, cu prilejul lansării candidaţilor USL pe Naţional Arena.

Potrivit acestuia, în 2013, nu trebuie schimbată doar Constituţia României, ci şi modul în care a fost gândit statul român în aceşti ani. „Odată cu sfârşitul regimului Băsescu se va încheia perioada post-comunistă în România. Traian Băsescu este ultimul comunist al Europei, este ultimul securist al Europei, trebuie să-l schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a ţinut la putere în aceşti ani. Vom propune în modificarea Constituţiei un rol clar şi o răspundere clară a preşedintelui României, a primului-ministru, a Parlamentului. Nu mai putem să introducem sau să lăsăm să introducă Curtea Constituţională false cvorumuri în care dvs., 7,5 milioane de români, să contaţi mai puţin decât cinci judecători de la Curtea Constituţională.

Trebuie să spunem foarte clar că preşedintele României, indiferent cine este acesta, trebuie să asculte voinţa democratică a poporului român, nu să-şi pună în funcţie de prim-ministru nici cel mai servil colaborator, nici pe cel mai bun produs al serviciilor de informaţii, nici oameni care-i plătesc campanii electorale, trebuie să spunem în Constituţia României obligaţia aşa cum este pentru fiecare român şi pentru preşedintele României de a respecta decizia electoratului. Trebuie să spunem foarte clar în Constituţia României că ne dorim o Românie care să dea într-adevăr putere şi respect regiunilor, judeţelor, primarilor, celor care sunt votaţi de comunităţile locale”, a arătat premierul.

În opinia acestuia, anul 2012 trebuie să fie un an al victoriei. „Anul 2012 este nu doar anul victoriei, i-am spus aşa ca să rimeze cu numele meu, dar este anul marii schimbări, anul în care trebuie să mergem înainte, nu să ne întoarcem în timp, nu la ceea ce a fost rău, anul în care trebuie să facem schimbarea care să conteze şi în care să facem dreptate până la capăt. Nu ne putem opri din drum, nu ne putem întoarce, anul acesta trebuie să mergem până la capăt.

Este extrem de important, şi vorbesc cu dvs., militanţii şi simpatizanţii noştri, reprezentanţii noştri în autorităţile locale, oameni care aţi fost alături de noi în momentele dificile din opoziţie, să mergeţi să le spuneţi celor 7,5 milioane de români care au votat la referendum şi celorlalţi care nu au votat sau au votat ‘nu’ că anul acesta trebuie să ducem schimbarea până la capăt. Nu ne putem întoarce în timp şi nimeni nu vrea ca România să o ia înapoi spre vremurile regimului Băsescu – PDL”, a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD a precizat că, în luna ianuarie a acestui an, o mână de români în Bucureşti şi în multe alte oraşe ale ţării au avut curajul să spună „ajunge!”, au ieşit pe străzi şi au reuşit să-l schimbe pe Emil Boc. „Noi, USL, în Parlament, am reuşit să schimbăm guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu şi tot noi în Parlament am reuşit să-i schimbăm pe Blaga şi pe Anastase. Iar dvs., toţi cei care aţi venit la vot la referendumul de la sfârşitul lui iulie, aţi reuşit să-i arătaţi lui Traian Băsescu că nu mai este preşedintele României. Pe 9 decembrie trebuie să mergem mai departe cu schimbarea, trebuie să facem ca aceste victorii de anul acesta să conteze cu adevărat, să nu fie victorii efemere, să nu mai avem din nou răul pe care am început să-l îndepărtăm încă din luna ianuarie. (…) Pe 9 decembrie vom merge mai departe şi ştiu că veţi reuşi acest lucru”, a spus Ponta.

El a precizat că în această seară a reuşit să uite tot ceea ce a fost rău în ultimele cinci luni de guvernare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.