EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Viktor Orban: Trebuie să pregătim naţiunile pentru viitor, şi nu numai să gestionăm actuala criză

1

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat joi, în plenul Congresului PPE, că gestionarea actualei crize care afectează statele UE nu este suficientă, este nevoie de reorganizarea societăţilor, pe baza unor soluţii care nu pot veni din partea unui management tehnocratic, elitist, ci a unuia politic, reprezentat de popular-europeni, şi nu de socialişti, care nu au reuşit niciodată să facă faţă schimbărilor istorice.

„Sunt premierul unei ţări care acum doi ani se afla într-o situaţie mai dificilă decât Grecia acum. Pot să vă spun că ne-am făcut temele şi am creat o societate funcţională. Ca un soldat de pe front am putut fi suficient de curajos şi mi-am utilizat cele cinci minute pentru a schiţa nişte concluzii ale acestei perioade de criză. Prima concluzie este că această criză nu poate fi gestionată cu aceleaşi instrumente şi politici care au condus la declanşarea ei. (…) Trebuie să pregătim naţiunile şi comunităţile pentru viitor, şi nu numai să gestionăm criza actuală, pentru că Europa nu va mai fi aceeaşi cu cea de dinaintea crizei”, a declarat premierul ungar.

Orban a adăugat că un alt lucru care trebuie înţeles de decidenţii din statele UE este acela că „nu mai putem să cheltuim decât câştigăm”.

„Avem nevoie de mai mult decât nişte reforme structurale, avem nevoie de o adevărată reorganizare a societăţilor noastre. Sarcina noastră este destul de dificilă, trebuie să îmbunătăţim competitivitatea, să scădem datoriile suverane şi să menţinem stabilitatea socială, în acelaşi timp. Ca urmare, criza nu poate fi gestionată de soluţiile oferite de un management tehnocratic. Avem nevoie de un management politic, de o conducere politică. Avem nevoie de o Europă mai puternică şi în acelaşi timp este evident că ţările au nevoie de politici diferite. O Europă mai puternică, da, dar fiecare ţară trebuie să aibă posibilitatea să-şi decidă propriul mix de politici. Sigur, asta într-un spirit de solidaritate şi de sprijin”, a afirmat Viktor Orban.

El a subliniat că trebuie înţeles faptul că „nu este suficient să ne gândim la partea materială”.

„Trebuie să ţinem cont şi de sprijinul spiritual, trebuie să ţinem cont de necesitatea bunului-simţ. Noi, în calitate de creştin-democraţi, nu trebuie să uităm această latură spirituală. Şi trebuie să răspundem la întrebarea: de ce forţele extremiste şi populiste sunt din ce în ce mai puternice în aceste momente de criză? (…) De ce aceste forţe par a fi cele care vor rezolva problemele oamenilor, acei oameni care şi-au pierdut speranţele şi încrederea în noi ? (…) Tocmai de aceea nu trebuie să fim elitişti, nu trebuie să fim birocraţi, nu trebuie să fim tehnocraţi. Trebuie să fim un adevărat partid popular. Trebuie să ne înnoim sistemele democratice şi să aducem un răspuns acestor oameni disperaţi care şi-au pierdut speranţele”, a declarat Orban.

Referindu-se la socialiştii europeni, şeful Executivului de la Budapesta a susţinut că aceştia „nu au reuşit niciodată să facă faţă schimbărilor istorice”.

„Dacă ar fi fost după ei, Uniunea Sovietică ar exista şi astăzi. Germania ar fi în continuare separată în două şi nu ar exista o Europă unită. Trebuie să spunem foarte clar că numai PPE a reuşit să depăşească provocările istorice şi că aşa va face şi astăzi. Numai cu PPE”, a mai spus Viktor Orban.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Criza nu exista doar in mintile noastre, nu este criza este doar o normalitate, problema este ca inaintea acestei presupuse crize a fost o stare de „bine” care era mentinuta de credite acordate foarte usor, asa sa ajuns sa se cheltuieasca banii pe 20-30 ani inainte si sa se faca investitii care nu erau necesare acum trebuie sa platim creditele pe langa ca trebuie sa si traim , si asa s-a ajuns sa traim zi de zi cu resurse mai putine , si o numim criza.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.