Comandantul Spitalului Militar şi şeful Direcţiei Medicale, eliberaţi din funcţii, pentru deficienţe manageriale

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus eliberarea din funcţie a comandantului Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” (SUUMC), colonelul Aurelian-Emilian Ranetti, şi a şefului Direcţiei Medicale din MApN, generalul de brigadă Mihai-Marius Mureşan, pentru deficienţe manageriale.

Totodată, ministrul l-a împuternicit pe colonelul Răsvan Hristea în vederea asigurării atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei de comandant al SUUMC şi pe colonelul Georgel Adrian Stan, la şefia Direcţiei Medicale.

MApN a precizat joi că Direcţia audit intern a executat, în perioada 31 octombrie 2011 – 31 ianuarie 2012, o misiune de audit de regularitate şi al performanţei la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr.Carol Davila”, în urma căreia au fost identificate o serie de probleme, pentru soluţionarea cărora au fost formulate şi recomandări. Printre acestea, s-au numărat şi unele dintre disfuncţionalităţile sesizate de Corpul de Control al primului-ministru.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus constituirea unei comisii mixte, care a avut ca obiectiv reanalizarea modului de organizare şi desfăşurare a controlului managerial la Direcţia Medicală şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, inclusiv verificarea modului de implementare a recomandărilor formulate de Corpul de Control al primului-ministru şi de Direcţia audit intern a MApN

”Comisia, formată din specialişti ai Secretariatului General, Direcţiei audit intern, Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor, Corpului de control şi inspecţie şi Direcţiei contrainformaţii şi siguranţă militară, a constatat că deficienţele au fost cauzate de rezultatele limitate ale managerilor celor două instituţii. În consecinţă, cei doi comandanţi au fost eliberaţi din funcţii”, precizează MApN.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.