Recompensă de 12 milioane de dolari pentru capturarea a doi finanţatori ai Al-Qaida

SUA au oferit joi o recompensă de 12 milioane de dolari pentru capturarea lui Mohsen al-Fadhli şi a lui Adel Radi Saqr al-Ouahabi al-Harbi, finanţatori ai Al-Qaida cu reşedinţa în Iran, daţi în urmărire deja în Arabia Saudită, a anunţat Departamentul de Stat american.

Al-Fadhli, înalt conducător al reţelei islamiste, şi adjunctul său, Al-Harbi, au aranjat împreună ‘transferurile fondurilor prin Iran în contul organizaţiei teroriste Al-Qaida’, precizează comunicatul, preluat de AFP şi Reuters.

‘Membri ai Al-Qaida în Iran, dirijaţi de Fadhli, lucrează pentru a face să circule combatanţi şi fonduri prin Turcia pentru a susţine elementele afiliate la Al-Qaida în Siria’, se afirmă în document.

Citeste si:  Succesorul lui Ben Laden se ascunde în Afganistan

‘|Fadhli îşi utilizează, de asemenea, vasta reţea de culegători de fonduri kuweitieni pentru a trimite bani în Siria prin Turcia’, mai indică Departamentul de Stat.

Fadhli (31 de ani) este unul dintre rarii conducători ai Al-Qaida care a fost la curent dinainte cu atacurile planificate în 11 septembrie 2001. El este suspectat, de asemenea, că ar fi colectat fonduri pentru atacarea petrolierului francez Limburg în Yemen, în 2002.

Departamentul de Stat oferă 7 milioane de dolari pentru orice informaţie care ar permite localizarea lui.

Citeste si:  Al-Qaida irakiană cheamă Egiptul la jihad

Harbi, un saudit în vârstă de 25 de ani, este căutat de Arabia Saudită din 2011 pentru că a plecat în Afganistan să se alăture Al-Qaida şi să aducă un sprijin pe internet grupului extremist.

SUA oferă 5 milioane de dolari pentru capturarea lui.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata