Van Rompuy i-a invitat pe toţi cei 27 de lideri europeni să participe la ceremonia de decernare a Premiului Nobel

0

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a invitat joi pe toţi cei 27 de lideri ai statelor membre să se deplaseze la Oslo pentru ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace acordat Uniunii Europene (UE).

Acest Premiu Nobel este ”o imensă onoare pentru ţările noastre, instituţiile noastre şi pentru cetăţenii noştri’, a scris Herman Van Rompuy pe contul său de Twitter, la puţin timp după începerea summitului european de la Bruxelles.

‘Pentru a marca această ocazie festivă, sper că toţi şefii de stat şi de guvern europeni vor putea să participe la festivităţile de la Oslo din decembrie’, a adăugat el.

Până în prezent, se ştia că preşedinţii Comisiei Europene, José Manuel Barroso, Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi Parlamentului European, Martin Schulz, vor merge să ridice Premiul Nobel pentru Pace, care va fi înmânat oficial în cursul unei ceremonii la Oslo, la 10 decembrie.

‘Vom merge împreună, toţi trei’, a declarat miercuri Martin Schulz. Preşedintele PE a precizat că s-a întâlnit marţi seară cu Barroso şi Van Rompuy şi că decizia s-a luat în comun.

La anunţarea câştigătorului Premiului Nobel pentru Pace vinerea trecută, cei trei oficiali şi-au exprimat satisfacţia, dar separat, presa acuzând atunci faptul că liderii UE nu reuşesc să vorbească nici măcar într-un astfel de moment cu o singură voce.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.