EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Vlădescu (ANRMAP): Potrivit legii, procesele-verbale de contravenţie nu pot fi anulate în urma plângerilor prealabile

0

Pentru procesele-verbale de contravenţie, potrivit legislaţiei în vigoare, nu poate fi urmată calea plângerii prealabile, ele putând fi contestate doar în faţa instanţei de judecată, a afirmat joi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Dan Vlădescu.

„Referitor la raportul întocmit de Corpul de control al premierului la ANRMAP şi plângerea prealabilă, există această instituţie, a plângerii prealabile, reglementată în mod expres de lege, dar doamna Trăilă (fostul preşedinte ANRMAP- n.r.) a uitat că acest text de lege are un articol care arată clar că nu pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ actele administrative pentru modificarea cărora, printr-o lege organică specială, se prevede o procedură de contestare. Procesele-verbale de contravenţie pot fi contestate direct în faţa instanţei de judecată.

Prin urmare, conform cadrului legal în vigoare, când discutăm de proces-verbal de contravenţie întocmit de funcţionarii ANRMAP sau de orice alt agent constatator procesul-verbal nu poate fi contestat decât în instanţă şi nu poate fi urmată calea plângerii prealabile”, a declarat Vlădescu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că, potrivit normelor în vigoare, fostul preşedinte ANRMAP Cristina Trăilă nu trebuia să anuleze o serie de procese-verbale de contravenţie în urma unor aşa-zise plângeri prealabile.
„Când am ajuns în ANRMAP, am constatat că aceasta era o practică încetăţenită la această instituţie, adică, pentru anumite procese-verbale de contravenţie să se formuleze plângeri prealabile, care ulterior să fie soluţionate favorabil de preşedintele instituţiei”, a susţinut Vlădescu.

Preşedintele ANRMAP a mai menţionat că a fost coleg de facultate cu premierul Victor Ponta, lucru de care se simte onorat, şi coleg de bancă cu acesta.

Fostul preşedinte al ANRMAP Cristina Trăilă a declarat joi că îl va acţiona în judecată pentru calomnie pe premierul Victor Ponta, după ce acesta a anunţat că au fost descoperite acte ilegale la ANRMAP. Ea a spus că va ataca în instanţă şi raportul întocmit de Corpul de control al primului-ministru.

‘Premierul a ieşit cu o încropeală de control în ceea ce priveşte ANRMAP. (…) Guvernul Ponta ştie că în data de 25 aprilie 2012 la ANRMAP s-a primit o solicitare din partea Ministerului Afacerilor Europene privind un potenţial control în sectorul 3 al Capitalei, după care Autoritatea Contractantă sector 3 a întocmit un raport de control, semnat de colegul de bancă al premierului Victor Ponta, Dan Vlădescu’, a afirmat Trăilă.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.