Becali, Barbu, Ciorbea, Ilieşiu au obţinut derogările de vechime pentru candidatură

Consiliul Naţional Executiv al Partidului Naţional Liberal a aprobat, în şedinţa de vineri, 19 octombrie 2012, derogările de vechime pentru George Becali, Daniel Barbu, Vlad Nistor, Rareş Bogdan, Sorin Ilieşiu, Victor Ciorbea, care candidează la alegerile parlamentare din 9 decembrie, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

El a precizat că au fost supuse aprobării Consiliului Naţional Executiv al PNL derogări de vechime pentru 26 de persoane care au fost propuse pentru a candida.

”S-au solicitat o serie de derogări în conformitate cu art. 94 din Statutul PNL pentru un număr de 26 de persoane care au fost propuse pentru a candida pe listele PNL. Sunt derogări de vechime, care sunt reglementate în acest statut. Aceste derogări au fost votate şi în BPC (cu doar două abţineri, una fiind cea a senatorului Varujan Vosganian), iar în CNEx au fost votate în unanimitate, dar Varujan Vosganian nu se mai afla în sală la momentul votului, aşa că poate fi socotit la abţineri. Între aceste derogări este şi cea a lui George Becali. Printre cei pentru care s-a obţinut derogarea se numără profesorul Daniel Barbu, profesorul Vlad Nistor, jurnalistul Rareş Bogdan, regizorul Sorin Ilieşiu, precum şi foştii premieri Victor Ciorbea şi Petre Roman”, a explicat Antonescu.

Totodată, el a precizat că foştii prim-miniştri ai României Petre Roman şi Victor Ciorbea vor candida pe listele USL pentru mandate de deputat în municipiul Braşov, respectiv în Sectorul 2 al Capitalei. George Becali urmează să candideze în Sectorul 6 al Capitalei.

Crin Antonescu a mai anunţat că primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, va fi coordonatorul naţional al campaniei electorale a PNL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Potrivit liderului liberal, această decizie a fost adoptată, în unanimitate, de Consiliul Naţional Executiv al partidului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.