Deputaţii francezi au votat taxa de 75% pe veniturile foarte mari

0
Deputaţii francezi au votat vineri, 19 octombrie 2012, emblematica taxă de 75% pentru persoanele cu venituri foarte mari, anunţată de François Hollande în timpul campaniei sale prezidenţiale şi criticată de dreapta ca fiind o măsură „simbolică” şi care „va aduce încasări reduse”, transmite AFP.

Acest impozit vizează pe o perioadă de doi ani veniturile pe contribuabil mai mari de un milion de euro anual. Taxa va afecta aproximativ 1.500 de persoane care vor plăti în medie 140.000 de euro pe baza ei, încasările fiind estimate la 210 milioane de euro anual.

Ministrul bugetului, Jérôme Cahuzac, a dat asigurări că această contribuţie „legitimă” „nu este confiscatorie”. „Fiecare trebuie să contribuie potrivit mijloacelor sale” la efortul cerut francezilor, a subliniat el.

„De ce o impozitare excepţională timp de doi ani? Pentru că este vremea redresării”, a adăugat demnitarul citat. „Asta le va permite membrilor guvernului să meargă duminică seara la televiziune şi să spună . Toată lumea ştie că nu va aduce niciun venit şi îi va determina să plece pe o parte dintre cei care câştigă acei bani”, a acuzat fostul ministru de dreapta al locuinţelor Benoist Apparu.

Pentru colegul său Eric Woerth, fost ministru al bugetului în perioada mandatului lui Nicolas Sarkozy, „75% este un impozit punitiv”, iar „paradoxul este considerabil: vom taxa enorm o categorie redusă de indivizi, fapt ce va aduce venituri modeste şi care cu siguranţă îi va determina pe unii dintre aceştia să plece”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.