EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Partenera preşedintelui francez admite că a început să joace rolul de Primă Doamnă „bâjbâind”

0

Prima Doamnă a Franţei, Valerie Trierweiler, a recunoscut joi, 18 octombrie 2012, că a început să-şi asume acest rol „cu paşi ezitanţi”, dar că acum, la şase luni după ce Francois Hollande a câştigat alegerile prezidenţiale, se bucură din plin de noul său statut.

„Nimeni nu se poate adapta rolului de Primă Doamnă de pe o zi pe alta, dar acum mă bucur foarte mult că fac acest lucru şi voi merge mai departe”, a afirmat Valerie Trierweiler la inaugurarea unei fântâni dintr-un parc din localitatea Chambly, situată în apropierea Parisului, acţiune la care a participat în calitate de ambasadoare a fundaţiei Danielle Mitterand, după cum relatează EFE.

„Am bâjbâit la început, dar am aflat că am obligaţii şi sarcini de îndeplinit. Am înţeles că se aşteaptă ceva de la mine, că pot să fiu utilă, şi mă emoţionează foarte mult faptul că într-adevăr pot să să fiu”, a afirmat ea, potrivit presei franceze, recunoscând totodată că nu îi este uşor să se adapteze la această nouă postură publică „în faţa atâtor fotografi şi camere de televiziune”.

Nu este prima dată când Valérie Trierweiler, despre care doi francezi din trei au o părere proastă, potrivit unui sondaj recent, vorbeşte despre noua sa viaţă şi despre erorile pe care le-a comis în noua sa poziţie publică.

Pe data de 3 octombrie şi-a exprimat regretul pentru faptul că, în timpul alegerilor legislative, a postat pe twitter o declaraţie de sprijin pentru adversarul lui Segolene Royal la alegerile parlamentare.

Segolene Royal, fostă candidată la alegerile prezidenţiale din 2007, a fost la rândul ei partenera lui Francois Hollande, timp de trei decenii, şi au împreună patru copii.

Noua Primă Doamnă a Franţei, care şi-a păstrat şi postul de ziaristă la revista Paris Match, a mai declarat joi că nu şi-a pus „definitiv între paranteze” cariera jurnalistică, dar aceasta nu mai este o prioritate acum. Întrebată despre modul în care ziariştii ar trebui să o numească în prezent, ea răspuns cu un laconic: „Aşa cum vor!”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.