Sportivii nord-coreeni revin în competiţiile internaţionale după o suspendare de doi ani

Gimnaştii din Coreea de Nord pot participa din nou în competiţiile internaţionale după încheierea suspendării de doi ani dictată de Federaţia internaţională de profil (FIG) împotriva acestei ţări în octombrie 2010, după falsificarea vârstei sportivei Hong Su Jong, care la rândul său poate acum concura, anunţă EFE.

Suspendarea a expirat pe 5 octombrie, a anunţat vineri FIG. Potrivit acesteia, deşi sancţiunea pare „aspră”, a fost a doua oară când federaţia nord-coreeană a încălcat regulamentul.

Din cauza sancţiunii, gimnaştii nord-coreeni nu au putut participa în această vară la Jocurile Olimpice de la Londra.

Citeste si:  Dezvăluirea existenţei unui copil nelegitim al prinţului Albert de Monaco de către Paris Match, judecată la CEDO

La Jocurile Olimpice de la Atena şi la Campionatele Mondiale din 2006, Hong Su Jong a fost înscrisă ca fiind născută în martie 1985. La Jocurile Asiatice din 2006 şi la Mondialele din 2007, a figurat ca născută în martie 1986, iar la Mondialele de la Rotterdam din 2010, ea apărea ca fiind născută în martie 1989.

O soră a acestei sportive, Hong Un Jung, a fost campioană olimpică la sărituri la Beijing în 2008.

În urma acestui caz, federaţia nord-coreeană a fost de asemenea amendată cu 20.000 de franci elveţieni. În martie 2011, forul nord-coreean a cerut clemenţă din partea FIG, dar cererea sa a fost respinsă.

Citeste si:  Anglia restricţionează acordarea creditelor ipotecare
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close